BRITANSKI METRO O BENDU HIGHWAY

Može li „melji gitaru i deri se” protiv brkova i tregera?

"Rok je uvijek bio dio istorije kada je Evrovizija u pitanju (sa izuzetkom Lordi), pa je teško ocijeniti šta bi ova pjesma mogla da uradi. Činjenica da imaju pristojnu poziciju u polufinalu bi im mogla olakšati posao, ali sa druge strane oni nastupaju preblizu rok bendu 'Minus One' sa Kipra što bi moglo podijeliti rok publiku"
6 komentar(a)
Highway, Foto: Đorđe Živaljević
Highway, Foto: Đorđe Živaljević
Ažurirano: 14.04.2016. 20:13h

Britanski portal Metro (metro.co.uk) upoznao je svoje čitaoce sa crnogorskim predstavnikom na Eurosongu,  u članku koji analizira šanse benda “Highway” na ovom takmičenju.

“Jedan od nekoliko rok bendova na evrovizijskoj sceni ove godine (pored Kipra i Gruzije) je i Highway koji je popularnost u svojoj zemlji stekao nakon osvajanja četvrtog mjesta u rijalitiju X Factor Adria”, piše Metro, dodajući da je stil pjesme “melji gitaru i deri se”, te da je rezultat "Linkin Park raspoloženje, koje donosi pjevač, čija je glava većim dijelom sakrivena ispod kapuljače”.

U tekstu  se navodi i da bi pjesma “The Real Thing” mogla razuvjeriti sve one koji misle da najbolje prolaze izvođači koji nose tregere, imaju brkove i pjevaju “bing bang bong refrene”.

“Ipak mora se priznati da ova numera neće zadovoljiti sve ukuse”, stoji u članku.

Uz  podsjećanje da Crna Gora nezavisno učestvuje na Eurosongu tek od 2007, ali da se ranije takmičila kao dio Jugoslavije i SCG, "kada je Željko Joksimović umalo pobijedio”, Metro  navodi da Crna Gora samostalno nije ostvarila veliki uspjeh, "za šta je vjerovatno razlog slanje predstavnika poput Ramba Amadeusa".

“U posljednjih nekoliko godina kvalitet se popravio, pa su se zasluženo kvalifikovali u finale 2014. i 2015, a prošle godine su ostvarili i najbolji uspjeh, kada se Knez plasirao na 13 mjesto”, obrazlaže Metro, uz zaključak:

“Rok je uvijek bio dio istorije kada je Evrovizija u pitanju (sa izuzetkom Lordi), pa je teško ocijeniti šta bi ova pjesma mogla da uradi. Činjenica da imaju pristojnu poziciju u polufinalu bi im mogla olakšati posao, ali sa druge strane oni nastupaju preblizu rok bendu 'Minus One' sa Kipra što bi moglo podijeliti rok publiku. Ipak, posljednjih godina su uspjeli da se plasiraju u finale, pa niko ne može reći da to neće uraditi i sada”.

Preporučujemo za Vas