Samostalni referenti pružili svirku za pamćenje

A publika je toliko izgleda bila željna svirke, da su ovacije počele prije nego što se začuo i jedan ton
56 pregleda 1 komentar(a)
refern, Foto: Privatna arhiva
refern, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.04.2016. 18:31h

Odavno neki gostujući bend u Podgorici nije imao tako zapaljivu klupsku svirku - Samostalni referenti, ska pank sastav iz Beograda na ovim prostorima nije toliko poznato ime, ali je sigurno natjerao sve na nastupu sinoć u "Montenegro pabu" da ga dobro zapamte.

Referenti su pružili energičnu dvočasovnu svirku i zvuk kakav ne čujemo često u Crnoj Gori - kombinovanje sporih i vrlo brzih dionica, tihih i bučnih, pank eksplozivnosti i rege lagodnosti, natjeravši nešto preko stotinu pristunih na konstantan ples.

A publika je toliko izgleda bila željna svirke, da su ovacije počele prije nego što se začuo i jedan ton, zatim počela da pljeska u ritmu bubnjeva i ubrzo upala u trans, pa je bilo i šutki i skidanja do pasa.

"Toliko je vruće da moram i ja da se skinem", poručio je pjevač Fefe, dok se sa druge strane, u masi zavijorila zastava Referenta. Čak su i konobari đuskali u ritmu pjesama beogradskog benda, a u publici je bilo i Nikšićana, koji su oduševljeni svirkom Beograđana noć ranije u "NK pabu" odlučili da ih isprate i u glavnom gradu Crne Gore.

Nakon jedne od najpoznatijih pjesama Referenata "Diktator", masa je počela da skandira "Vučiću pederu", a zatim još glasnije i "Milo lopove".

"A znači i vi imate takve?", pitao je sa bine frontmen. On je kazao da je prijatno iznenađen reakcijama publike, te da su ova dva nastupa u Crnoj Gori među najboljima ikad u karijeri beogradskog, kako tvrde - jedinog, ska sastava.

Bonus video: