Publika pjevala „The Real Thing”, novinara bilo mali milion

„Učinilo nam se zanimljivim, ali je ostalo na tome da pogledamo i to nam je bilo dovoljno”, priča Pešić o Ulici crvenih fenjera
68 pregleda 2 komentar(a)
Highway u Amsterdamu, Foto: Privatna arhiva
Highway u Amsterdamu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.04.2016. 14:34h

Predstavnici Crne Gore na ovogodišnjem Eurosongu, momci iz benda Highway, nastupili su proteklog vikenda na promotivnom događaju koncerta “Eurovision in Concert” u Amsterdamu, a član grupe Marko Pešić, prenio je “Vijestima” dio atmosfere.

“Mi smo oduševljeni cjelokupnim boravkom u Amsterdamu. U subotu smo imali prijem kod gradonačelnice, gdje su bili predstavnici svih država koji su učestvovali na tom koncertu. Mislim da je učestvovalo 27 država, što je rekord kada je u pitanju promotivni koncert prije Evrovizije, a to samo govori o važnosti predstavljanja tamo”, kazao je on.

“Poslije tog prijema, svaka delegacija je dobila svoj, da tako kažem, pult gdje smo razgovarali sa novinarima. Bilo ih je što se kaže mali milion, i mi smo dali više od 20 intervjua za različite portale i novine”, nastavio je on, a zatim dodao da su im mnogi tražili da uživo otpjevaju pjesmu “The Real Thing”.

“Nakon toga smo imali tonsku probu, a u osam i po je počeo koncert. Mi smo nastupili jedanaesti, a bilo je više od hiljadu ljudi, bar koliko sam ja mogao da vidim. Pozdravljeni smo još većim aplauzom na kraju pjesme, što nam je bilo drago i vidjeli smo da mnogi znaju tekst, jer su u publici pjevali pjesmu, tako da smo veoma zadovoljni”, ispričao je muzičar.

On je istakao da ni oni, a ni drugi izvođači nisu imali priliku da otpjevaju još nešto, jer je bilo mnogo učesnika, pa je koncert trajao više od dva sata.

Vrijeme provedeno u Amsterdamu, članovi benda “Highway” iskoristili su i za upoznavanje suparnika, odnosno ostalih takmičara na Eurosongu.

“Mi smo se prvo sprijateljili sa predstavnicima iz regiona, sa Sanjom iz Srbije, Kaliopi iz Makedonije koja je fenomenalna, predstavnicima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije. Družili smo se i sa predstavnicima Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Austrije, upoznali smo i Kiprane...”, nabraja Pešić.

Na pitanje da li su tokom boravka u glavnom gradu Holandije, našli vremena da posjete znamenitosti, ali i čuvenu Ulicu crvenih fenjera, pjevač je muzičar je odgovorio da su slobodno vrijeme imali jedino prije leta za Crnu Goru.

“Svidjela nam se arhitektura, ali i kultura. Ljudi su izuzetno ljubazni, jer se u početku nismo mogli snaći sa tramvajem, ali su nam svi izašli u susret i objasnili kako da dođemo do centra. A o tim nekim dodatnim čarima - to smo samo vidjeli. Nismo željeli ništa više od toga da isprobamo. Učinilo nam se veoma zanimljivim, ali ostalo je samo na tome da pogledamo i to nam je bilo dovoljno”, kroz smijeh je kazao Pešić.

Prema njegovim riječima “Highway” nakon povratka iz Amsterdama nema vremena za odmor, jer se promocija nastavlja.

“Već ove nedjelje u četvrtak idemo u Dubrovnik gdje ćemo gostovati na HRT-u, a onda u petak putujemo za London, gdje ćemo nastupiti u okviru drugog evrovizijskog promotivnog koncerta. Poslije toga slijede pripreme za Stokholm”, poručio je on.

Ako glasaju za Domaćicu, valjda će i za Eurosong

Nakon nekoliko nedjelja na Domaćici, top listi regionalnog MTV-a, Highway se uz pomoć glasova publike našao na prvom mjestu.

“Bili smo oduševljeni kada smo tamo čuli vijest. Javili su nam dok smo bili na tonskoj probi i baš smo se obradovali što se ljudima sviđa i što i dalje glasaju za našu pjesmu. To je valjda znak da će nas i na Eurosongu region podržati glasanjem”, kaže Pešić.

Bonus video: