Kako je Džegeru pukla vilica

Tuča između Pita Doertija i Adama Frenklina samo je posljednji u nizu fizičkih obračuna među čuvenim svjetskim muzičarima
82 pregleda 0 komentar(a)
Mik Džeger, Čarli Vots, Foto: WZLX.CBSLOCAL.COM
Mik Džeger, Čarli Vots, Foto: WZLX.CBSLOCAL.COM
Ažurirano: 10.04.2016. 13:03h

Kada su se poznati britanski roker Pit Doerti i frontmen grupe “Swervedriver” Adam Frenklin našli u centru pažnje medija zbog tuče u Hong Kongu, to je bio samo posljednji u nizu fizičkih obračuna među muzičarima. Ovakvo ponašanje je često u muzičkoj profesiji, a tim povodom "NME" magazin je izdvojio još 11 drugih slučajeva kada su se zvijezde prepustile nasilju.

Čarli Vots protiv Mika Džegera

“The Rolling Stones” su proživljavali užasne trenutke u Amsterdamu 1984. Frontmena su svi zvali Brenda iza leđa, jer su odnosi između njega i ostatka benda toliko zahladneli, ali kad je Džeger nazvao Votsa "mojim običnim bubnjarem" to je bila kap koja je prelila čašu. Bil German, fan koji je pratio bend tada, zapisao je da je Vots "ugasio TV, obuo cipele, krenuo niz hodnik i razbio Mikova vrata, a zatim mu polomio vilicu". Navodno je samo nonšalantno odšetao nakon toga.

Džek Vajt protiv Patrika Karnija

Ova dvojica u svađi su već godinama nakon što je Džek Vajt grupu “The Black Keys” optužio da ga je pokrala. Vajt se 2014. izvinio putem svog web sajta i kazao da im želi sav uspjeh na svijetu. No kada je Karni naišao na Vajta u jednom baru u Njujorku, ovaj nije bio toliko ljubazan. Karni je Vajta na Tviteru opisao kao "40-ogodišnjeg siledžiju koji je htio da se potuče sa 35-godišnjim štreberom". "Niko te nije ni takao, a kamoli zlostavljao. Postavljeno ti je pitanje na koje nisi mogao da odgovoriš, pa si otišao", odgovorio mu je Vajt. Njih dvojica su navodno kasnije sat vremena razgovarali telefonom i raščistili stvari.

Džek Vajt protiv Džejsona Stolstajmera

Dana 13. decembra 2003. u jednom baru u Detroitu frontmen grupe “Von Bondies” Stolstajmer upao je u sukob sa Džekom Vajtom zbog Džima Dajmonda. Dajmond nije potpisan kao producent na albumu Von Bondiesa "Lack of Communication". Vajt naveo sebe kao jedinog producenta. U izjavama koje su dali policiji međusobno su se optuživali ko je prvi započeo tuču. Džek je kasnije na sudu priznao krivici za fizički napad i morao da plati kaznu od 500 dolara. I da pohađa časove kontrole bijesa.

Endru Stokdejl protiv Beatles kaver benda

Član grupe “Wolfmother” navodno je ukrao mikrofon bendu koji je, na užasan način, izvodio pjesme Beatlesa u jednom kafiću u Brizbejnu. I zatim odbio da napusti lokal. Policija je morala da interveniše nakon što je pijani muzičar započeo tuču, pa je Stokdejl proveo noć u pritvoru i morao da plati 350 dolara.

Little Man Tate protiv The Troubadours

Na univerzitetu Aston u Birmingemu dva benda su se potukla oko alkohola. Prvi su tvrdili da je njihov "Džek Denijels" ukraden, a drugi da su im organizatori rekli da treba da ga podijele. Policija je morala da ih razdvaja.

Kid Rok protiv Tomi Lija

Ovo se desilo na dodjeli MTV nagrada 2007. Pamela Anderson sjela je u krilo bivšem suprugu Tomiju Liju, a sve se odvijalo pred njenim tadašnjim suprugom Kid Rokom. Tako je njen sadašnji udario njenog bivšeg.

Pit Doerti protiv Džonija Borela

Na Lids festivalu 2005. Pit Doerti je udario glavom Džonija Borela iz grupe “Razorlight”. Kasnije je svog starog prijatelja nazvao “pi*kom” i “otrovnom zmijom koja je to zaslužila”.

Basista Alisa Kupera protiv Kasabiana

“Bili smo na festivalu u Transilvaniji sa Merilinom Mensonom i raznim drugim bendovima. Sjedimo u kafiću i ovi momci iz Kasabijana su tu pijani i viču nam: 'Hej Amerikanci, da nema vas, mi ne bi bili u ovom ratu'. I mi smo iz fazona: 'U pravu ste, ali mi ne tražimo nevolju'. Ubrzo su toliko iživcirali (basistu) Čaka da smo morali da ih vratimo na mjesto koje im pripada. I poručili smo im da je ovo samo rokenrol, da ne pričaju o politici. Mrzim je*enu politiku", kazao je Kuper NME-u i dodao da ništa ne zamjera Kasabianu.

“Razorlight” protiv “Razorlighta”

Bubnjar Endi Barous i pjevač Džoi Borel su jednu pijanu noć 2007. završili krvavi. Barous je kasnije otkrio da je problem nastao zbog toga što Borel nije želio da otkrije ljudima da obojica pišu pjesme.

Aksel Rouz protiv Izija Stradlina

Gitarista “Guns N' Roses” Izi Stradlin dobio je šaku u glavu 1989. na dodjeli MTV nagrada, nakon što je navodno uznemirio suprugu Vinsa Nila iz grupe “Motley Crue”. Aksel je iskoristio priliku kako bi ismijao Nilov "mlitavi" udarac, a Nil ga je javno pozvao da "to riješe kao muškarci".

Džared Svili protiv Nejtana Vilijamsa Nakon što je Džared Svili iz grupe “Black Lips” nenajavljen upao na nastup “Wavvesa” na Primavera festivalu, Nejtan Vilijams je odlučio da mu uzvrati tako što ga je napao u jednom njujorškom kafiću. Prema navodima očevidaca Svili je izvukao deblji kraj.

Bonus video: