Džez kao životna igra Mima Mitrovića

U radu o okruglog stola učestvuju prof. Aleksandar Kontić psihoanalitičar i dr Srđa Zlopaša, psihijatar. Dr Zlopaša koji se bavi psihopatobiografijama, između ostalog, će ovog puta biti u ulozi moderatora
124 pregleda 0 komentar(a)
Mimo Mitrović
Mimo Mitrović
Ažurirano: 08.04.2016. 08:19h

Dvodnevni događaj koji u okviru projekta "Budvanske hronike", organizuje NVO "Feral" pod nazivom "Džez kao životna igra" - omaž Nikoli-Mimu Mitroviću, poznatom džez muzičaru iz Budve koji se istakao u svjetskim okvirima, i koji je svoj stvaralački vijek posvetio promociji džez kulture koja podrazumijeva slobodu, kreativnost i improvizaciju počinje večeras, okruglim stolom na temu “Mimo, jazz i kreativnost” u Modernoj galeriji Budva.

U radu o okruglog stola učestvuju prof. Aleksandar Kontić psihoanalitičar i dr Srđa Zlopaša, psihijatar. Dr Zlopaša koji se bavi psihopatobiografijama, između ostalog, će ovog puta biti u ulozi moderatora.

Subota će na Trg palmi biti u znaku bogatog muzičkog programa a imaće i humanitarnu notu - sav novac koji će biti prikupljen tokom večeri biće proslijeđen Muzičkoj školi u Budvi, sa željom da se doprinese daljem muzičkom razvoju mladih, talentovanih ljudi iz Budve. Ovo je bila i jedna od Mimovih želja, koji je stalno ulagao u mlade željne muzike, a posebno zainteresovane za džez.

Početak programa biće u znaku Mimovih prijatelja Danka Stojanovića i Željka Vasovića, koji će u polučasnovnoj diskusiji podijeliti sjećanja na Mima. Nakon toga slijedi koncert Gradske muzike, u kojoj je Mimo napravio prve muzičke korake. Muzička škola iz Budve će održati koncert i nastupiće učenici ove škole u pratnji svojih mentora. Poznati crnogorski džez bend Piva Jazz u sastavu Šule Jovović (gitara) i Milivoje Pićurić (kontrabas) će nastupiti sa beogradskim džez trubačem Vladimirem Krnetićem.

Bonus video: