Frontmen “Zostera” snima film

„Nadam se da će vremenom Mostar prerasti u filmski grad i da će se svi više sličnih projekata snimati u mom rodnom gradu”
90 pregleda 0 komentar(a)
Mario Knezović, Foto: Nemanja Đorđević
Mario Knezović, Foto: Nemanja Đorđević
Ažurirano: 07.04.2016. 16:26h

Frontmen popularnog benda “Zoster” Mario Knezović igraće u filmu “Mrtve ribe plivaju na leđima” koji se posljednjih dana snima u njegovom rodnom Mostaru.

Film režira Kristijan Milić, po scenariju Josipa Mlakića, a njih dvojica već su zajedno radili na ostvarenju “Živi i mrtvi” sa kojim su osvojili mnoge nagrade na filmskim festivalima. Novi projekat snimaju u Mostaru i okolini, tačnije u Blagaju i kanjonu Neretve kod Grabovice.

“Poznajem reditelja, pa mi je ponudio jednu od uloga, što sam ja sa oduševljenjem prihvatio. Igram Mićka, a film je omnibus, nema glavnog glumca, već je skup više priča, vezanih za jedan događaj”, ispričao je “Vijestima” Knezović. On se nada da će Milićevo ostvarenje doprinijeti da se njegov grad popularizuje među turistima.

“Snimanje je tek počelo, a već je umnogome doprinijelo popularizaciji Mostara. Nadam se da će vremenom Mostar prerasti u filmski grad i da će se svi više sličnih projekata snimati u mom rodnom gradu”, nada se Knezović.

Angažman u filmu mu, ističe, neće teško pasti, jer ima podršku kolega među kojima je i Goran Bogdan.

“Baš sa njim igram tu našu priču, a kako ću se snaći u ulozi koja mi je dodijeljena, znaću kad krenem da snimam, jer još na nas nije došao red. Sada se trenutno pripremam za svoju ulogu i dobro mi ide, ali sve zavisi od toga kako se uklopiš sa ostatkom ekipe. Međutim, poznajem veći dio ljudi sa kojima ću raditi na filmu i nadam se da mi ovaj izlet u glumačke vode neće teško pasti”, ističe Knezović.

Film “Mrtve ribe plivaju na leđima” snimaće se do kraja aprila, a kako Mostarci kažu, njihov grad će na mjesec dana biti Holivud u malom.

Radnja je smještena u ratne godine u bosansko-hercegovačkoj provinciji, a jedina veza u priči je bizarno samoubistvo koje je zapanjilo gradić. U filmu igraju Dragan Despot, Marinko Prga, Asim Ugljen, Đorđe Kukljica, Ornela Vištica, Asja Jovanović, Marijana Mikulić...

Bonus video: