Enrike Iglesijas ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Kao jedan od najistaknutijih latino pop umjetnika svih vremena, Enrike se može pohvaliti sa prodatih više od 137 miliona albuma širom svijeta i tri Latino Gremi priznanja
3 komentar(a)
Enrike Iglesijas, Foto: Twitter
Enrike Iglesijas, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.03.2016. 20:08h

Pjevač Enrike Iglesijas ušao je u Ginisovu knjigu rekorda sa dva priznanja - za "Najdužu broj jedan poziciju" i za "Najviše broj jedan hitova" na "Hot Latin listama pjesama". To je postigao singlom "Bailando" koji je bio na vrhu top-lista čak 41 nedjelju, kao i osvajanjem prvih pozicija sa 26 pjesama.

Kao jedan od najistaknutijih latino pop umjetnika svih vremena, Enrike se može pohvaliti sa prodatih više od 137 miliona albuma širom svijeta i tri Latino Gremi priznanja.

"Obožavao sam da čitam Ginisovu knjigu rekorda kada sam bio mali“, otkrio je Enrike povodom osvajanja tog priznanja i dodao da je mnogo sretan što je njen dobitnik.

Ovaj višestruko nagrađivani umjetnik, dokazao se kao i uspješni biznismen. Prošle godine, zajedno s teniserom Rafaelom Nadalom, otvorio je restoran u Madridu, a ove godine planiraju da se prošire i do Ibice.

Osim restorana, Iglesijas već duže vrijeme ima liniju parfema koji nose zavodljive nazive poput "Deeply Yours" i "Adrenaline".

Za više od 20 godina muzičkog stvaralaštva, njegovi hitovi su više od 70 puta došli do prvih pozicija raznih lista slušanosti. Jedini je muški izvođač na svijetu koji je 13 puta bio na prvom mjestu Bilbordove top liste.

Bonus video: