Dino Šaran: Divljan je zaista bio dobri gospodin rokenrola

"Vlado i ja nijesmo sarađivali, upoznali smo se na jednom festivalu"
128 pregleda 0 komentar(a)
Dino Šaran, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dino Šaran, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.03.2016. 09:01h

Veliki koncert u čast muzičara Vlade Divljana biće održan 7. maja u Tvornici kulture u Zagrebu, a jedan od aktera biće i frontmen sarajevskog benda Letu štuke Dino Šaran. Kako nam je kazao, ponosan je što će tog dana zajedno sa Giletom iz Električnog orgazma koji je sarađivao sa Divljanom, iDarkom Rundekom svirati na koncertu u čast Divljana.

“Nažalost, Vlado i ja nijesmo imali priliku da sarađujemo. Upoznali smo se na jednom festivalu i to nam je bilo jedino druženje”, prisjeća se Šaran koji je poziv da učestvuje na koncertu u čast Divljana dobio od vođe “Ljetnog kina”, benda sa kojim je posljednjih godina Vlada sarađivao - Maksa Juričića.

“On me je pozvao i ovaj koncert koji će biti organizovan uoči Divljanovog 58. rođendana Maksova je ideja. Još uvijek ne znam kako je koncipiran sam koncert, jer trenutno je plan da se na istom pjevaju i Vladine numere, ali i neke naše. Ja već znam koje bih volio da meni budu dodijeljene, a među njima su svakako “Rusija”, “Posljednji dani”, “Kenozoik””, ne krije Šaran ne znajući da odgovori hoće li nakon Zagreba, gdje je muzičar držao koncerte svakog proljeća, slični nastupi biti organizovani i širom regiona.

Iako se nije družio sa Divljanom, vođa sarajevskog benda priznaje da je rado slušao Divljanovu muziku.

“Obožavao sam Idole, i posebno mi se sviđa njegova muzika iz perioda tog benda. Svi smo početkom 80-tih slušali Idole. I kasnije sam pratio šta je Divljan radio, ali moram priznati mnogo manje. Zaista je njegovim odlaskom scena osiromašena, jer bio je, kao što to kažu, dobri gospodin rokenrola”, zaključuje Šaran.

Bonus video: