"Noćnom životu nedostaje dobrih sadržaja"

„Muzika kojom se bavimo je drugačija za svakog člana, pored hausa i tehna, većina se interesuje za britanske bas pravce kao što su džangl, D'n'B, garaž, dabstep...”
0 komentar(a)
Go Future, Foto: Privatna arhiva
Go Future, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.03.2016. 18:10h

Ime crnogorskog DJ kolektiva Go Future u posljednje vrijeme sve je prisutnije na elektronskoj sceni, a publika ima priliku da ga bolje upozna od nedavno kada je pokrenuo serijal žurki u podgoričkom "Montenegro pabu".

Na ovim žurkama Go Future osim svojih članova predstavlja zanimljive DJ-eve iz Crne Gore i regiona, pa će tako rejveri u narednom periodu imati priliku da se provode uz setove Beea (31. mart), 2beata (7. april), Audiostorma (14. april), P.S.-a (21. april) i Artema Brovka (28. april).

Iza imena Go Future krije se kolektiv producenata, DJ-eva i VJ-eva koji od prošle godine djeluju udruženo kako bi crnogorskoj elektronskoj sceni ponudili drugačiji zvuk od onog koji je generalno zastupljen. Trenutni članovi su učesnik prošlogodišnjeg finala svjetskog DJ takmičenja Miller Soundclash održanog u Las Vegasu - Bocho, frontmen nikšićkog benda Manitou koji se kao solo izvođač bavi dabstepom - Pass Manit, kompozitori eksperimentalne elektronske muzike Sharlo i Gorčin Pejović, tehno DJ Luka Papan i Matija Mitrović.

Njihovi brojni radovi mogu se čuti na nedavno pokrenutoj veb prezentaciji ovog kolektiva go-future.me, a već su stigli da se povežu sa sličnim timovima širom svijeta, pa je tako ostvarena saradnja sa Mystic Sylezom iz Beograda, Teklifeom iz Čikaga, Zen Clanom iz Beča, srpskim Bassivity Digitalom, Extra Bassom, Baseline Crewom i Bassport FM-om.

Organizaciji pomenutih žurki Go Future posvećuje veliku pažnju, pa se one ne svode samo na DJ setove, već organizatori uvijek pokušavaju da donesu novu opremu i instrumente, omoguće šarenolik repertoar, a obraća se pažnja i na dekoraciju, osvjetljenje i filmove koji prate nastupe.

"Cilj ovog serijala žurki je prije svega stvaranje još jednog mjesta koje bi ponudilo kvalitetnu lokciju za izlazak u samom centru grada, gdje sve više ponestaje dobrih sadržaja što se tiče noćnog života i izlazaka", ističe u razgovoru za "Vijesti" Boris Radunović, predvodnik ovog kolektiva, koji nastupa pod pseudonimom Sharlo.

Mada je Go Future skoro primio nekoliko novih članova, on kaže da zasada ne planiraju proširenje sastava, ali da su uvijek otvoreni za saradnju.

"Trenutno ljudi ne mogu da se priključe organizacionom timu Go Future događaja, međutim mi smatramo sve naše drugare dijelom porodice i rado ih zovemo u goste da nastupaju. Mlađi neafirmisani DJ-evi su se sami počeli javljati preko Fejsbuka, a ubrzo zatim i njihove starije, afirmisanije kolege. Trudićemo se da predstavimo što više nezastupljenijih i underground žanrova, ali će tu uvijek biti mjesta i za haus i tehno DJ-eve", najavljuje on.

Prema riječima Radunovića, Go Future je tek u zaletu i planovi su brojni - žurke bi osim četvrtkom kao do sada, trebalo da počnu da se organizuju i vikendom, a imaju namjeru i da uskoro lansiraju novi sajt za potrebe svoje izdavačke kuće i promocije DJ-eva, producenata, VJ-eva i događaja. Što se tiče kreacija članova ovog kolektiva, publici za sada preostaju zvanični veb sajt i servisi poput Soundclouda, Mixclouda i Jutjuba, ali Radunović najavljuje da se uskoro mogu očekivati nova izdanja i kompilacije. Opisujući zvuk kojim se bave, Sharlo kaže da članovi GF-a najviše inspiraciju pronalaze na britanskoj sceni.

"Muzika kojom se bavimo je drugačija za svakog člana, pored hausa i tehna, većina naših članova se interesuje za britanske Bas pravce, kao što su džangl, D'n'B, garaž, dabstep, UK fanki i slično, koji stavljaju zvuk basa u prvi plan. Ovi žanrovi se oslanjaju na kulturu saund sistema i daba, koju su Jamajčani donijeli sa sobom u Britaniju, gdje su bas binovi uvijek bili dominantni i samo je bilo pitanje kako će producenti iskoristiti te mogućnosti", objašnjava on.

Ime ekipe pozajmljeno od nekadašnjeg podgoričkog benda

Sharlo je objasnio i zašto je njegov kolektiv pozajmio ime od podgoričkog benda "Go Future!" koji su napravili nekadašnji članovi grupe “Gospoda Glembajevi”, a koji je tokom svog kratkog postojanja objavio za ove prostore pionirski dauntempo/ambijent album.

"Davne 2003. relacija Podgorica - Beograd iznjedrila je vrhunski zaboravljeni album pod imenom 'Go Future! - Loops in Fabula'. Danas, naš kolektiv nosi ime ovog izdanja, ispred svog vremena, koje je inspirisalo mnoge. Mi ćemo nastojati da činimo isto", obećava Radunović.

Bonus video: