Podgorička publika propustila dobru svirku

Atmosfera na koncertu bila je gotovo pozorišna - bez puno komešanja u publici, koja bi završetak svake pjesme dočekala aplauzom
4 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2016. 16:04h

Grčki rok sastav Spinners neće po bog zna čemu pamtiti svoju prvu svirku u Podgorici. Da li zbog nezainteresovanosti ili neinformisanosti, tek mali broj ljudi okupio se sinoć na koncertu održanom u "Montenegro pabu". A nije da nisu imali što da čuju, jer Spinners je bend kakve ne srijećemo često ovdje.

Atinski underground sastav njeguje bučnu i brzu svirku, nešto nalik Nirvani i Dinosaur Jr. sa kojim su svirali u svom gradu na početku karijere. Njihove pjesme nabijene su jakim ritmom i uticajima panka, post panka i nojz ruka, a ispod gitarske buke znaju da sakriju melodične momente i pamtljive refrene. Grčki bend u Crnu Goru je pod pokroviteljstvom organizacije "Zly Rad" svratio u okviru turneje po regionu na kojoj promoviše aktuelni, treći studijski album "Ghost".

Atmosfera na koncertu bila je gotovo pozorišna - bez puno komešanja u publici, koja bi završetak svake pjesme dočekala aplauzom. Nešto bučniju reakciju od prisutnih znao je da izvuče nikšićki Mangrov, koji je uz njihove sugrađane Punktriots nastupio kao lokalna podrška Grcima.

Mangrov je svirku otvorio autorskim pjesmama "Kome da se nadam" i "Ljubav" i još jednom pokazao zašto važi za jedan od bendova koji najviše obećavaju sa domaće scene. Pobjednici Mostock gitarijade emitovali su prepoznatljive teške i spore stonerske rifove, pjesme koje odišu perfektnom jednostavnošću i emocijom, te melodičnim pjevanjem. Na repertoaru su se našle i obrade numera stranih bendova, od kojih se ističe njihovo viđenje pjesme "Angel" grupe Massive Attack.

Punktriots su pokazali da u Nikšiću i među novim generacijama muzičara vlada pank - u gradu pod Trebjesom vjerovatno mnogo toga ne radi, ali proizvodnja pank bendova se ne zaustavlja. Najnoviji izdanak te scene se prvi put predstavio podgoričkoj publici, svirajući domaće i strane pank hitove i u skladu sa svojim imenom pružio divlju, pomalo raštimovanu svirku bez mnogo priče između pjesama.

Iz organizacije "Zly Rad", koja se bavi promocijom underground bendova, već su najavili da će krajem maja ugostiti ohridski HC/metal sastav Hardfaced.

Galerija

Bonus video: