Eksl Rouz pjeva sa AC/DC?

U prilog tome ide i činjenica da je Rose prošlog vikenda viđen u Atlanti gdje je bio na tonskim probama, ali ne s Gunsima
0 komentar(a)
Axl Rose, Foto: Shuterstock
Axl Rose, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 24.03.2016. 12:26h

Ako je vjerovati informaciji koju je objavio Atlanta Radio 100.5, a koju su prenijeli brojni mediji koji prate hard rok i hevi metal bendove, Eksl Rouz(54) navodno će zamjeniti pjevača benda AC/DC Brajana Džonsona (68) na ostatku svjetske turneje tog benda.

U prilog tome ide i činjenica da je Rouz prošlog vikenda viđen u Atlanti gdje je bio na tonskim probama, ali ne s Gunsima.

Radijski DJ Džejson Bejli otkrio je da je od 'pouzdanog izvora' dobio potvrdu da su spekulacije o Ekslovom nastupu s AC/DC tačne.

"Eksl se sreo sa bendom i dogovoreno je da pjeva na preostalih deset koncerata. Stvar je i u tome da je Angus totalni 'ili-ili' tip. Njegov stav je da ako Brajan zbog zdravstvenih razloga ne može pjevati, onda to neće ni raditi. Brajan se navodno želio povući nakon posljednje turneje, a bend je želio nastaviti s radom. Isto tako, Angus na ovu situaciju gleda na način: 'ako ne možeš dalje s nama, hvala ti na svemu, ali show se mora nastaviti'. Zato su organizirali audiciju na koju su dolazili razni ljudi, a onda se pojavio Eksl. Ponavljam, to sam saznao od pouzdanog izvora" kazao je Bejli.

Početkom mjeseca objavljeno je da AC/DC odlaže nastavak turneje zbog mogućeg gubitka sluha Brajan Džonson. Njega je ljekar upozorio da u suprotnom rizikuje trajan gubitak sluha.

AC/DC su američku turneju počeli u Takomi, u američkoj saveznoj državi Vašington, a europska bi trebala početi 7. maja u Lisabonu.

Bonus video: