Naučiću pjesmu „The Real Thing”

Iako poznat po sjajnom izvođenju, konstantno ima problem sa pamćenjem tekstova, što je pokazao i kroz neke emisije X Factora u kojima je to žiriju bila jedina zamjerka
89 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2016. 18:52h

Hrvatski muzičar Nikola Marjanović ljubiteljima dobre muzike poznat je kao nekadašnji pjevač benda “Sane”, koji je bio pobjednik cetinjskog Royal Music Festa 2013, kao i sastava “Radio Luxemburg” kojem je bio vokal na prvom albumu.

Prošle godine ex-YU publika ga je upoznala i zahvaljujući X Factoru, zatim je objavio je singl “Kako lijepa si” kojim najavljuje solo karijeru, a ove godine pojaviće se na Eurosongu u ulozi pratećeg vokala crnogorskom predstavniku bendu Highway.

“Kada sam čuo pjesmu “The Real Thing” bio sam iznenađen, ali poslije nekoliko preslušavanja veoma mi se svidjela. Neobična je i nije svojstvena ovom takmičenju”, ističe za Vijesti Marjanović. Baš zbog toga što pjesma nije tipična za Eurosong, nije se želio da se bavi prognozama.

“Obično kad ja nešto pretpostavljam, bude obratno. Uvijek pogrešno pogodim, mada i ne pratim detaljno Eurosong, ali nikad se ne zna šta može na kraju proći”, navodi on.

Članove Highwaya upoznao je u šouu X Factor, a do saradnje je došlo zahvaljujući producentu pjesme "The Real Thing" Srđanu Sekuloviću Skansiju.

“On je moj dugogodišnji prijatelj i saradnik. Kada su on i producent Mirko Vukomanović, koji takođe pomaže momcima, razgovarali koga bi mogli angažovati za pratećeg vokala, sjetili su se mene”, objašnjava se Marjanović.

Iako poznat po sjajnom izvođenju, konstantno ima problem sa pamćenjem tekstova, što je pokazao i kroz neke emisije X Factora u kojima je to žiriju bila jedina zamjerka. On obećava da tekst pjesme “The Real Thing” koji nije pretjerano zahtjevan, neće morati da ispisuje na rukama.

“Imam dosta vremena do 10. maja kada nastupamo, tako da ću do tad, nadam se, naučiti tekst”, kroz smijeh obećava Marjanović.

Pjevač koji je nekoliko puta započinjao solo karijeru i vraćao se bendovima, tvrdi da je ovo sada konačno.

“Jedino mogu da radim saradnje, kao numeru'Svijet za sebe' koju sam nedavno snimio sa Singkillersima. Biće ih naravno još jer to volim, i snimaću sa svima koji imaju dobre, nove ideje. Međutim, došlo je vrijeme da nakon toliko godina u muzičkim vodama zaista istrajem kad je u pitanju solo karijera”, smatra Marjanović, koji je bio i u pratećim bendovima mnogih poznatih kolega.

“Više nijesam aktivan kao instrumentalista, sem kad je u pitanju moj trio gdje sviram gitaru. Tako da više neću pratiti kolege, mogu im gostovati samo kao vokal”, kaže on.

Pored toga što je sjajan vokal i gitarista, Marjanović svira bubnjeve i bas gitaru, a iako je diplomirao kontrabas, ovaj instrument je, priznaje, potpuno zapostavio. Uz ostale projekte, Nikola sa svojim ocem ima sastav koji izvodi indijske tradicionale pjesme obrađene na zapadnjački način.

“Posvećeno radimo u četiri zida i pripremamo novi album koji će biti još bolji”, otkriva on, i dodaje da neće zapostaviti solo karijeru.

“Pripremam još jedan singl i ubrzo ću ga objaviti", najavljuje muzičar, kojem je nedavno izašla pjesma sa Songkillersima. On obećava da će sam truditi da bude autor numera koje izvodi.

Iako je sa bendom “Sane” češće pjevao na engleskom jeziku, sada će više stvarati na hrvatskom.

“Nažalost, slabije prolaze pjesme na engleskom, pa ću se posvetiti radu pjesama na maternjem jeziku. Međutim, ukoliko mi se desi neka na engleskom, snimiću i nju jer one se samo dogode”, zaključuje on.

Crtani filmovi kao drugi posao

Pored velike ljubavi koju gaji prema muzici, Nikola Marjanović zahvajujući svojoj specifičnoj boji glasa često učestvuje u sinhonizaciji animiranih filmova, a to, kako kaže je njegov drugi posao .

“I dalje sam u tome i od sinhronizacije crtaća neću odustati. To je veoma zabavan posao koji me usrećuje i dok god se ne kosi sa muzikom, rado ću pozajmljivati glas u crtaćima”, ističe on.

Galerija

Bonus video: