Gužva u 16ercu u Podgorici: Bolje od ovoga ne može

Na koncertu Gužve nije bilo zalutalih - svi prisutni su znali pjesme i pjevali ih u glas sa bendom, prateći ritam pljeskanjem i čestim šutkama
0 komentar(a)
Gužva u 16-ercu, Foto: Privatna arhiva
Gužva u 16-ercu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.03.2016. 15:34h

Hrvatski pank sastav Gužva u 16-ercu sinoć prvi put u karijeri svirao u Podgorici, gostujući u "Montenegro pabu" u okvriu "Nikšićko Rocks" serijala. Osječkom bendu trebalo je 23 godine od osnivanja da probije led u glavnom gradu Crne Gore, a publici se odužio repertoarom koji su činili najveći hitovi sa do sada objavljena tri albuma.

Mada hrvatski pankeri nisu popunili prostor do kraja, energije i skakanja nije falilo. Osiječani su pružili ubjedljivu, bučnu svirku i od starta stvorili vrelu atmosferu pred binom.

"Bolje od ovoga ne može. Samo da znate, moja pradomovina je Crna Gora", poručio je sa bine pjevač Igor Dmitrić Muto i otkrio da potiče od Pejovića.

Na koncertu Gužve nije bilo zalutalih - svi prisutni su znali pjesme i pjevali ih u glas sa bendom, prateći ritam pljeskanjem i čestim šutkama.

"Ajmo upaljače u vazduh... Dobro, ne morate upaljače, pivo u vazduh", poručio je pjevač, a publika ga poslušala. Muto je otkrio i da je bend cijeli dan pio, te da je shvatio da se može dobro svirati i poslije toga.

Atmosfera tokom ostatka skoro dvočasovnog koncerta nije splašnjavala, a našlo se mjesta i za skandiranje: "Vučiću pederu" posvećeno basisti osiječkog benda koji podsjeća likom na srpskog premijera.

Frontmen Gužve, koja je noć ranije svirala i u Nikšiću, obećao je da će hrvatski pankeri uskoro ponovo posjetiti Crnu Goru i dodao da bi se to moglo desiti u avgustu. Možda ih vidimo na predstojećem Lake festu?

Bonus video: