PREMIJERA NA JESEN

Rundek, Šandorov i „Darkwood Dub” u filmu o Divljanu

"Vlada nas je opčinio muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film"
85 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Divljan, Foto: Beta
Vlada Divljan, Foto: Beta
Ažurirano: 11.03.2016. 20:19h

Nekadašnji frontmen Haustora Darko Rundek, pijanista i profesor Aleksandar Šandorov, grupa “Darkwood Dub”, vođa benda “Ljetno kino” Mladen Juričić i poznati rok novinar Petar Peca Popović učestvovaće u filmu o preminulom muzičaruVladi Divljanu "Nebeska tema", saopštila je producentska kuća "Starhill" koja stoji iza ovog projekta.

"Drago mi je i počastvovan sam pozivom da učestvujem u filmu, čija je namjera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu", izjavio je Rundek , dok je Šandorov kazao da osjeća veliku odgovornost jer će biti dio ostvarenja koje je posvećeno ovom velikanu jugoslovenske muzike.

Šandorov je sa Divljanom snimio album "Tajni život A.P. Šandorova", a bio je član grupa “Old Stars” i “Nevladina organizacija” koje su pratile bivšeg člana “Idola”.

"Vlada nas je opčinio muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film", dodao je Juričić, koji je Divljana opisao kao najvećeg gospodina rokenrola.

Za “Darkwood Dub” Divljan je heroj njihove mladosti, dok je Popović primjetio da bi pravednije bilo da je "Vlada učestvovao u filmu o njemu, nego što će on uzeti učešće u filmu o Divljanu".

Scenarista i reditelj "Nebeske teme" je Mladen Matičević, autor više od 20 dokumentaraca, od kojih su mnogi nagrađivani.

"Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divli i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada", istakao je Matičević.

Snimanje filma kreće polovinom aprila, a premijera je planirana za jesen.

Divljan je preminuo u Beču 5. marta 2015. Popularnost je stekao kao predvodnik grupe “Idoli”, koja je obilježila novi talas ex Yu roka, a od 1985. pokrenuo je samostalnu karijeru.

Preporučujemo za Vas