Koncerti i promocija underground bendova

Radimo volonterski, sav prihod od svirki ide izvođačima
0 komentar(a)
Gužva u 16-ercu, Foto: Privatna arhiva
Gužva u 16-ercu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2016. 16:41h

Nikšićki pank sastav Punkreas pokrenuo je organizaciju "Zly rad" koja će se baviti organizovanjem koncerata i promocijom underground bendova.

"Ideja je nastala tako što su nam se javljali mnogi zanimljivi strani bendovi koji su željeli da sviraju u Crnoj Gori. Pošto se kod nas, a i šire stalno ponavljaju ista imena, gostuju jedni te isti izvođači, odlučili smo da publici predstavimo nešto novo, što do sada nije čula, a što je kvalitetno", kazao je Đorđije Njunjić, bubnjar Punkreasa. "Zly rad" je tako već ugovorio svirke hrvatskog benda Gužva u 16-ercu, grčkog Spinners, te domaćih Mangrov i Punktriot koje će se uskoro održati u Podgorici i Nikšiću.

"Kad stranci žele da sviraju ovdje, ovakve organizacije im uglavnom zakazuju svirke i uzimaju procenat, ali mi radimo besplatno, volonterski, a spremni smo da im obezbijedimo smještaj, hranu, piće i ozvučenje, dok sav prihod od svirki ide njima. Spremni smo da pomognemo i domaćim bendovima, imamo kontakte, ako žele da idu na turneju po regionu", istakao je Njunjić i kazao da je cilj organizacije da crnogorsku rok scenu poveže sa scenama iz inostranstva. On je naglasio da je "Zly rad" otvoren za sve muzičke žanrove, ali i za sve ostale vidove umjetnosti.

"Možda pokrenemo i etiketu ili svoje veče na festivalima, bilo bi zanimljivo imati binu na Lake ili Bedem festu", smatra Njunjić. On je pozvao sve koji žele na bilo koji način da učestvuju u projektu - od dizajna do organizacije svirki, da se jave na Facebook stranicu "Zly rad Concerts".

Bonus video: