Frajle: Podgorica je presudna za našu karijeru

"Svaki nam je koncert različit jer nas publika inspiriše da nešto kažemo. Pričamo i o onome što doživljavamo na putu, bitno je da je uvijek dinamično i novo"
157 pregleda 1 komentar(a)
Frajle, Foto: Twitter/TheFrajle
Frajle, Foto: Twitter/TheFrajle
Ažurirano: 09.03.2016. 15:31h

Sve popularniji ženski kvartet "Frajle" nakon duže pauze sinoć je nastupio u atrijumu Capital Plaze u Podgorici. Uz stare i nove autorske pjesme, kao i obrade hitova po kojima su takođe prepoznatljive, Frajle koje čine Marija Mirković, sestre Jelena i Nevena Buča i Nataša Mihajlović su uspjele da razgale publiku.

Na jučerašnjem druženju sa novinarima u Hard Rock Cafeu, Frajle iako umorne od puta jer su noć prije svirale u Pančevu, bile su raspoložene za priču, a na pitanje kakva je podgorička publika, Marija je odgovorila: "Vatrena i veoma dobra", dok je Jelena otkrila da im je upravo nastup u Podgorici bio presudan da nastave da sviraju.

"Na našoj prvoj turneji po Crnoj Gori, posljednji nastup imali smo u Podgorici i on je pretvoren u veliku žurku. Tada smo shvatile da nas je publika podržala, atmosfera sa tog koncerta nas je natjerala da se održimo svih ovih sedam godina", kazala je Jelena.

Repertoar na koncertu upotpunile su i pjesmama sa novog albuma "B strana ljubavi" koji je objavljen krajem prošle godine.

#frajle ???

A video posted by Ana Usanovic (@_ane_26) on

Njih četiri se trude da gdje god nastupaju obrade i numeru sa tog područja, pa su za sinoćnji nastup spremile djelo najpoznatijeg crnogorskog kantautora Miladina Šobića.

"Pošto sam shvatila da mi to nikad niko neće pjevati, rekla sam curama zašto mi ne bismo pjevale njegovu 'Mariju', nama Marijama posvećenu. Nadamo se da će publika prihvatiti ovu našu obradu jer znamo da Crna Gora obožava Šobića, a volimo ga i mi. Posebna je veza između njega i Novosađana", sigurna je Marija.

Između pjesama na svakom koncertu Frajle ispričaju i poneku foru.

"Svaki nam je koncert različit jer nas publika inspiriše da nešto kažemo. Pričamo i o onome što doživljavamo na putu, bitno je da je uvijek dinamično i novo. Uglavnom su to ženske teme", ističe Jelena koja je za sinoćnji koncert pripremila i čas muzičkog u kojem je publika imala priliku da sazna kako nastaje četvoroglas, ali i kako izgleda njihova proba.

"Nas uvijek pitaju zašto toliko vježbate kad znate da pjevate. I onda je Jelena prije neki dan odlučila da napravimo nešto na sceni da ljudi vide zašto toliko vježbamo", prisjetila se Marija, dok je Jelena istakla da je upravo taj čas veoma zanimljiv.

"Kada čuju kompletnu sliku i višeglas ne razmišljaju da je potrebno vrijeme da se ti vokali podijele. Zato smo i pokazali kako izgleda proba i koliko truda treba da uložimo da bi to sve tako zvučalo", objasnila je Jelena.

O Eurosongu: Nemamo vremena za stvari koje će možda biti

Frajle su ove godine bile u najužem krugu za predstavnika Srbije na Eurosongu.

"Kao i sve kod nas u Srbiji što se dešava - što je u pregovorima, ostaje u pregovorima. To je bila super ideja na početku priprema za Eurosong. Producenti Eurosonga sa RTS-a su nas pitali jesmo li zainteresovane, mi smo rekle da jesmo, a kompoziciju je trebalo da radi druga osoba. Međutim, vremenom se nešto tu mijenjalo, mi smo upale u naš standardni životni raspored, a kako se mi ozbiljno bavimo muzikom i imamo ozbiljnu karijeru , nemamo vremena da se bavimo stvarima kao "možda će", "ajde vi uradite pa ćemo vidjeti". Možda klinci koji počinju i imaju viška vremena mogu to sebi da priušte, mi smo htjele i željele da učestvujemo u tom projektu, ali volimo da znamo na čemu smo. Takva nam je karijera, sve nam je isplanirano za ovu i narednu godinu", objasnila je Marija.

Bonus video: