Mitrić u Karnegi holu: "To je životna prilika, vrhunac moje dosadašnje karijere"

Mitrić već 15 godina svira gitaru, a posljednje vrijeme uspješno je predstavljao Crnu Goru na više međunarodnih takmičenja, između ostalog u Austriji, Hrvatskoj i Albaniji, osvojivši jednu prvu nagradu i dva druga mjesta
88 pregleda 2 komentar(a)
Saša Mitrić, Foto: Privatna arhiva
Saša Mitrić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2016. 10:34h

Nastup u kultnom Karnegi holu, njujorškoj sali u kojoj su se publici predstavljale takve veličine kao što su Sergej Rahmanjinov, Gustav Maler, The Beatles, Frenk Sinatra i Lućano Pavaroti, san je svakog muzičara na svijetu. Koliko nastup na tom mjestu znači svojevremeno je pričao “Vijestima” i Miloš Karadaglić, a uskoro će još jedan crnogorski gitarista osjetiti čari Karnegi hola.

U pitanju je Saša Mitrić , nastavnik gitare u muzičkoj školi “Savo Popović” na Cetinju, koji je bio laureat takmičenja Viva Music International Competition održanom u Herceg Novom i kao glavnu nagradu dobio poziv da 27. maja nastupi u čuvenoj sali kao gostujući izvođač na Golden Key Music festivalu.

“To takmičenje odigralo se 2013. i bila je drugačija nagrada, takođe koncert u Americi, ali na drugom mjestu. Nakon godinu dana su me zvali i ponudili da nastupi u Karnegi holu što sam momentalno prihvatio. Nisam ni znao za to takmičenje, moj profesor mi je rekao da se priajvim. Vraćao sam se taj dan iz Hrvatske sa drugog takmičenja i direktno pošao u Herceg Novi, gdje sam pobjedio u konkurenciji od 100 muzičara”, priča Mitrić za “Vijesti”.

Sada se sa uzbuđenjem već tri mjeseca aktivno priprema za ostvarenje svog sna.

“To je životna prilika, mogu reći da je to vrhunac moje dosadašnje karijere, a nadam se da ću nastaviti istim tempom. Željno iščekujem koncert i iskreno se nadam da ću ostvariti tamo neke kontakte, kako bih mogao češće da dolazim da sviram. Već je tražio direktor festivala da dođem par dana ranije da bismo se bolje upoznali”, priča gitarista, koji je zanat ispekao na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Mitrić već 15 godina svira gitaru, a posljednje vrijeme uspješno je predstavljao Crnu Goru na više međunarodnih takmičenja, između ostalog u Austriji, Hrvatskoj i Albaniji, osvojivši jednu prvu nagradu i dva druga mjesta. Profesor je od 2012. i kaže da uživa u radu sa djecom.

“Zanimljivo je iskustvo. Postavio me je direktor škole, a po tuđim komentarima sam se pokazao kao dobar pedagog. Mislim da se najviše gitarista upisuje u muzičke škole, to djeca najviše traže. Kada im se pokažu mogućnosti gitare vrlo brzo se zainteresuju, imamo dosta talentovane djece. Kome se na lijep način pokaže što znači gitara i kako je svirati taj ima potencijal da uspije”, uvjeren je Mitrić .

Bonus video: