DODJELA NAGRADA ZA MUZIČKE USPJEHE

Kejsi Masgrejvz nagrada za album godine, na Gremi došla i Mišel Obama

Childish Gambino je takođe veliki dobitnik jer je osvojio nagradu za najbolji snimak i najbolju pjesmu za "This America", kao i za video klip godine
782 pregleda 0 komentar(a)
I Mišel Obama na sceni, Foto: MIKE BLAKE/Reuters
I Mišel Obama na sceni, Foto: MIKE BLAKE/Reuters
Ažurirano: 11.02.2019. 08:02h

Kantri pjevačica Kejsi Masgrejvz (Kacey Musgraves) osvojila je rano jutros u Los Anđelesu muzičku nagradu Gremi za album godine za "Golden Hour", kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma, tokom 61. dodjele nagrada američke Akademije za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS).

Kejsi Masgrejvz

Umjetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Drejka (Drake) koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, među kojima i za nagradu albuma godine.

Childish Gambino je takođe veliki dobitnik jer je osvojio nagradu za najbolji snimak i najbolju pjesmu za "This America", kao i za video klip godine.

Za najbolji duo su proglašeni Lejdi Gaga i Bredli Kuper koji zajedno pevaju "Shallow" iz filma "A Star is Born" (Zvezda je rođena), ostvarenja koje je nominovano za prestižnog Oskara.

Britanska pjevačica Dua Lipa (23) proglašena je za otkriće goddine.

Najbolji rep album je "Invasion of Privacy" muzičarke Kardi Bi, koja je postala prva žena da osvoji nagradu u toj kategoriji. U svijetu rokenrola, najbolji album je "From the Fires" Grete Van Flit.

Ceremoniju dodjele je vodila Ališa Kiz, dobitnica 15 Gremija, a iznenađenje večeri je bio dolazak bivše prve dame SAD Mišel Obame, koja se pridružila voditeljki.

Dajana Ros

Večeru su obilježile i numere ikona američke muzike, Doli Parton i Dajane Ros koja je došla na dodjelu nagrada kako bi s prisutnima obilježila 75. rođendan.

NARAS, koja dodjeljuje nagrade Gremi, sprovela je reforme i uvela novine, među kojima je povećanje broja kandidata u glavnim kategorijama kako bi odgovorila na kritike da među nominovima nema dovoljno žena i predstanika raznih etničkih manjina.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji.