„Dosta je neslušljivih bendova poput Perpera”

„Crna Gora je preuska za naše ambicije. Cilj je da se proslavimo i obogatimo kako bismo mogli priuštiti po 'ferari' i par holivudskih glumica”
66 pregleda 15 komentar(a)
Nervni bolesnici, Foto: Privatna arhiva
Nervni bolesnici, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.03.2016. 15:52h

Nakon prvog singla „Mi djeca sa stanice Zoloft“, objavljenog prije mjesec dana, „Nervni bolesnici“ objavili su još tri - „Pseudodepresivna kvaziumjetnica iz Berlina“, „Na cijelu se razlivaju boje“ i „F20“ i time zaokružili ovaj period njihovog stvaralaštva. Filip Ferdinandi i Dušan Đurović, koji čine ovaj podgoričko-rejkjavički duo, objasnili su za “Vijesti” da su ovaj projekat pokrenuli, jer su željeli da naprave nešto potpuno novo na crnogorskom muzičkom nebu.

„Dosta nam je neslušljivih bendova kao što su 'Perper' i nikšićki pankeri. U redu je eksperimentisati sa muzikom, ali ti ljudi nemaju granica. Moraju voditi računo da, osim njih, još neko treba to da sluša“, kazao Ferdinandi.

Đurović je otkrio i da planiraju da prošire bend, odnosno da ostvare saradnju sa ženskim vokalom.

„Pregovori sa Marijom Božović su propali, jer je ona tražila 24 hiljade dolara. Ipak, imamo dosta opcija, a moguće je da ćemo organizovati audiciju“, nagovijestio je on.

„Nervni bolesnici“ su otkrili da namjeravaju da svoj rad predstave svjetskoj publici.

„Crna Gora je preuska za naše velike ambicije. Stoga ćemo isti materijal kroz novi projekat ponuditi svjetskom tržištu. Krajnji cilj je da se proslavimo i obogatimo kako bismo mogli priuštiti po 'ferari' i par holivudskih glumica", „skromno“ su zaključili Ferdinandi i Đurović.

Muzičari koji su publici poznati i po projektima „Antonio Sanchez i kurvini sinovi“ i satiričnom portalu „Polucija“, ranije su za Vijesti su otkrili da ih razdvajanje koje je uslijedilo nakon Đurovićevog odlaska na Island nije spriječilo u nastavku saradnje.

Bonus video: