“Highway” počinje pripreme za Eurosong: Izazvali smo burne reakcije

"Komentari idu iz krajnosti u krajnost. Neki smatraju da je pjesma fenomenalna, drugi su je prihvatili nakon nekoliko slušanja..."
5 komentar(a)
Highway, Foto: RTCG
Highway, Foto: RTCG
Ažurirano: 08.03.2016. 07:44h

Crnogorski predstavnik na Eurosongu bend Highway danas počinje pripreme za Eurosong. Naime, momci su juče otputovali za Beograd, gdje će vježbati koreografiju i pjevanje za nastup u prvoj polufinalnoj večeri, 10. maja u Areni "Globen" u Stokholmu.

Proteklog vikenda numera “The Real Thing” zvanično je prezentovana, a iako je uspjela da podijeli publiku, članovi “Highwaya” su zadovoljni reakcijama.

"Zaista smo izazvali burne reakcije, a komentari idu iz jedne krajnosti u drugu. Ima onih koji smatraju da je pjesma fenomenalna, čak smo od nekih britanskih producenata dobili komentar da smo izmislili novi žanr. Naravno, bilo je i negativnih komentara, ali bilo je da se ljudima ne svidi pjesma, ali tek pošto je poslušaju nekoliko puta, shvate o čemu se radi”, objašnjava ispred Highwaya Marko Pešić.

Evrovizijski singl publika na drušvenim mrežama najviše upoređuje sa muzikom koju radi “Depeche Mode”, a ovakvi komentari momcima itekako prijaju.

“To je legendarni bend, čak su i nas dok smo snimali pjesmu neki njeni djelići podsjetili na 'Depeche Mode'. Takođe nas porede i sa bendom 'Muse', a svakom prija kad ga upoređuju sa velikanima”, ističe Pešić.

Ovakve numere nijesu svojstvene Eurosongu, no Pešić smatra da taj festival treba da bude raznolik.

“Da treba da budu sve pop pjesme, vjerovatno bi se takmičenje zvalo “Izbor za najbolju pop baladu”. Eurosong je specifičan baš po tome što na ovom takmičenju možete čuti razne žanrove. Tačno je da preovladava pop i da među publikom Eurosonga ima najviše one koja sluša taj pravac, zato su možda i bili šokirani kad su čuli našu numeru”, smatra Pešić.

“Highwayu” zasad nijesu naklonjene kladionice, no oni se ne opterećuju, pošto dosta zemalja još nije predstavilo svoje numere.

“Ni Knez prošle godine nije imao sjajnu poziciju na kladionicama, bio je 37-38, pa je završio na 12. mjestu. Sjetimo se i pobjednika iz 2006. čuvenog finskog benda “Lordi”, koji je na kladionici bio posljednji, a pobijedio je. Zato se mi ne opterećujemo kladionicom, već nam je stalo da u tih tri minuta budemo što bolji”, navodi Pešić.

Nakon priprema u Beogradu, momcima slijedi nekoliko nastupa. Oni obećavaju da će kampanja ove godine biti ozbiljno odrađena.

“Stalo nam je da zaokružimo sve segmente, od društvenih mreža do nastupa. Zasada imamo dva nastupa zakazana u aprilu, u Amsterdamu i Londonu, u okiru kojih ćemo promovisati singl 'The Real Thing'”, zaključuje Pešić.

Bonus video: