Dužan sam da talenat podijelim sa drugima

Dopada mi se koncept "TLZP", jer ne samo da se radi o savršenoj produkciji, već je i humanitarnog karaktera
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2016. 21:08h

Pobjednik prvog regionalnog izdanja muzičkog takmičenja X Faktor Daniel Kajmakoski polako ali sigurno osvaja publiku. Nakon što je poslije pobjede imao nekoliko uspješnih singlova, od kojih je jedan “Autumn Leaves” sa kojom je prošle godine predstavljao Makedoniju na Eurosongu, narednih dana objaviće novu pjesmu. U pitanju je numera “Samo za ljubav”.

“Veliko mi je zadovoljstvo što ću uskoro predstaviti svoju novu pjesmu pod nazivom 'Samo za ljubav'. Radi se o pravoj pop numeri, koja će na kraju zvučati baš onako kako smo moj tim i ja zamislili na početku. Nadam se da će ovog proljeća publika uživati u njoj. Pjesmu će pratiti i interesantan spot u kome se pojavljuje preko trideset djevojaka, a govori o borbi muškarca za ljubav 'one prave', voljene žene”, otkriva na početku razgovora Kajmakoski.

Kako kaže, atmosfera na snimanju spota je bila sjajna, a siguran je da će muškarci posebno uživati gledajući video, dok će se žene prepoznati u iskrenim emocijama. Muziku i tekst pjesme "Samo za ljubav" potpisuje Aleksandra Milutinović, dok je za aranžman bio zadužen Darko Dimitrov, a singl će imati i makedonsku verziju, za koju je tekst napisao Ognen Nedelkoski.

Upravo je Kajmakoski autor jednog od najvećih hitova koleginice Karoline Gočeve “Više se ne vraćaj”, no još uvijek se nije usudio da se publici predstavi kao kantautor. O razlozima zbog kojih se još uvijek nije odvažio da piše za sebe, kaže:

“I dalje aktivno stvaram muziku, kada god imam slobodnog vremena u rukama mi je gitara, a često nešto i zapišem. Već sada mogu da vam obećam da će se na albumu naći i pjesme koje sam ja napisao, dok sada povjerenje poklanjam mom autorskom timu koji čine Aleksandra Milutinović i Darko Dimitrov. Vjerujem im, jer su iza njih brojni hitovi domaće muzike, a pored toga uživam u atmosferi koju donosi rad sa njima. To mi je jako važno, jer vjerujem da je dobra energija najbitnija za nastajanje kvalitetne i iskrene muzike”, siguran je Kajmakoski.

Njega ćemo u narednim mjesecima gledati i u televizijskom šouu “Tvoje lice zvuči poznato”, a sinoć je prikazana prva epizoda trećeg serijala u kojoj je Kajmakoski dobio zadatak da dočara lik i djelo hrvatskoh muzičara Džibonija. Kada je dobio ponudu od produkcije, muzičar ističe da nije nimalo razmišljao, jedino ga je plašilo kako će uklopiti sve obaveze.

“Dopada mi se koncept emisije 'Tvoje lice zvuči poznato' jer ne samo da se radi o savršenoj produkciji i sjajnim scenskim nastupima, već je i humanitarnog karaktera. Pored toga, mislim da je ovo odlična prilika da me publika vidi u nekim novim ulogama, koje će ih nadam se dobro zabaviti”, nada se on.

Do sada priznaje da nije imao slična iskustva, ali se u prvoj epizodi odlično snašao što je potvrdio i žiri.

“Publika će sama tokom šoua ocijeniti kakav sam imitator. Svaki zadatak vidim kao podvig, kao priliku da pokažem nešto novo i otkrijem nešto što mož da nisam ni znao da imam u sebi. U svemu ovome je i najveća čar ovog programa. Nemam strah od zadataka, jer je baš poenta u tome da dobiješ imitaciju koja ti neće biti laka, oko koje ćeš morati da se pomučiš, a onda moći da oduševiš i sebe i publiku”, smatra Kajmakoski.

Javne ličnosti često dobijaju poziv za razne humanitarne akcije, a o tome šta njega privuče da učestvuje u nekoj od njih, odgovara:

“ Talenat vidim kao dar i dužnost da ga podijelim sa drugima. Kada god moj glas i moje pojavljivanje može da pomogne nekome, uvijek sam tu i do sada nisam imao loša iskustva” tvrdi on.

Kako je šou humanitarnog karaktera, makedonski muzičar priznaje da je razmišljao kome će u slučaju pobjede proslijediti novčanu nagradu.

“Odmah mi na pamet padnu mnogi ljudi kojima treba pomoć. Definitivno neće biti teško da pronađemo nekoga kome je pomoć potrebna, ali neće biti lako odlučiti se kome dodijeliti novac. Kada dođe do ovoga, slijediću svoje srce i procijeniti kome u datom trenutku pomoć najviše treba. Već imam nekoliko ideja, ali neka to bude iznenađenje ako pobijedim u nekoj od emisija”, zaključuje on.

Do ljeta još nekoliko novih pjesama

Od pobjede u X Faktoru prošlo je dosta vremena, a do sada je učestvovao u brojnim projektima. Ipak, nije zapostavio ni rad na svom prvijencu.

“Tačno je da sam učestvovao u brojnim projektima među kojima su, na moje ogromno zadovoljstvo, duet sa Željkom Joksimovićem, saradnja sa Tamarom Todevskom, pjesma 'Carry the flame' sa internacionalnom ekipom muzičara i evrovizijska numera 'Autumn leaves'. Svaka od ovih pjesama je važna za mene i moju karijeru, ali mislim da je rad na albumu jedna potpuno nova priča. Najavio sam ga pjesmom 'Decenije', a do ljeta sigurno će se pojaviti još nekoliko novih pjesama. Vjerujem u to da je objavljivanje albuma veoma važno za jednog pjevača, jer takav projekat zaokružuje određenu muzičku priču. Već sada sam uzbuđen kada pomislim na to da će moj album uskoro ugledati svjetlost dana, kada ću vam ispričati moju muzičku priču”, obećava on.

Galerija

Bonus video: