„Te zime” će biti veliki hit

Iako je tokom takmičenja pokazao da može da pjeva numere raznih žanrova, Amel priznaje da ga autori ne salijeću
76 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2016. 18:40h

Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja X Factora Amel Ćurić sredinom ovog mjeseca obradovaće svoje fanove singlom “Te zime”, za koji je tizer juče objavljen na internetu. U najavi, bosansko-hercegovački pjevač nije želio previše da otkriva publici.

“Pustili smo da sam tizer zaintrigira fanove, da ne skontaju odmah o kakvoj se pjesmi radi. Moja želja je bila da na taj način opipamo šta bi publika voljela, kad je stil u pitanju, da čuje. Mislim da je numera 'Te zime' pun pogodak i da će biti veliki hit, zato i željno išćekujemo da 15. marta izađe, kako bismo dobili i prve reakcije publike”, ispričao je za “Vijesti” Ćurić.

Prošli video snimljen je na moru, a “Te zime” u skladu sa nazivom pjesme donosi kadrove sa snijegom.

“Uvijek sam obraćao pažnju na sve detalje i bez veze mi je kad u sred zime izađe spot koji je ljetnji i obratno. Volim da sve ima smisla, pa čak i da se vodi računa u kojem godišnjem dobu objavljuješ pjesmu. Ona će trajati, ali smatram da se mora ispoštovati momenat u kojem je objavljena. To jedino nije bitno kod studijskih spotova”, smatra Ćurić.

Dodaje da ambijent takođe ima veze sa pričom pjesme za čiju je ekranizaciju i ovoga puta bio zadužen Haris Dubica, sa kojim je muzičar sarađivao i kod videa za singl “Neizdrživo”.

“Kradrovi su zaista lijepi, jer dosta značaja pridajem spotovima. Moram priznati da me nervira kad neko snimi sjajnu pjesmu, uloži u snimanje, produkciju, a spot napravi prosječan. Razumijem naše pjevače, jer nije lako obezbijediti budžet, ali na svjetskoj sceni mi je to neopravdano”, ističe Ćurić.

On otkriva da je video sniman na više lokacija, a pošto su se trudili da dočaraju priču, morali su snimati po snijegu.

“Hladnoća iscrpi čovjeka, jer smo snimali na minus 12. No, ja se i ne smijem previše žaliti jer je mnogo gore prošla djevojka iz spota koja je bila oskudno odjevena, u lepršavoj haljini, golih ruku. Njoj zaista svaka čast, ja nisam siguran da bi sve to izdržao”, priznaje Ćurić.

Pobjeda na X Factoru mu je donijela veliku popularnost u regionu, ali on se, kaže, nije promijenio.

“Na sve se to vremenom čovjek navikne i prosto postane normalno da vas ljudi zaistavljaju na ulici, da dajete autograme, slikate se sa njima, razgovarate”, objašnjava on.

“Te zime” biće drugi singl nakon pobjede na X Factoru,a Ćurić želi da svoju karijeru gradi polako.

“Iako se publici čini da to sve sporo ide, od pobjede na tom takmičenju bukvalno ne spavam. Nastupam sve vrijeme, a snimio sam i nekoliko reklama. Inače, naš princip rada je da svaka tri mjeseca objavimo po singl i za sada se toga držimo. Mislim da sam jedini koji je pobijedio na nekom muzičkom takmičenju, a da nije narodnjačko, koji je nastavio da radi i snima. Obično pobjednici ništa ne naprave prvih godinu dana, pa se onda desi da popularnost opadne, a oni padnu u zaborav”, ističe Ćurić koji je pobijedio i na bosansko-hercegovačkom talent šou “Supernova”.

Iako je tokom takmičenja pokazao je da može da pjeva numere raznih žanrova, priznaje da ga autori ne salijeću.

“Ima autora koji su se nakon pobjede javili da sarađujemo, međutim velikim imenima se ti moraš javiti, a i oni najčešće imaju puno posla i onda na demo čekaš mjesecima. Mislim da sam pronašao svog autora, to je Damir Bečić koji je radio novi singl i sa kojom sam sarađivao i ranije. Ova pjesma je rađena za mene što je takođe prednost, a kad kontaktiraš autore često se desi da ti pošalju ono što su već napisali i što nude svima koji se jave”, ističe Ćurić.

Iako piše odavno, smatra da još nije zreo da se publici predstavi i kao autor.

“Želim da kad budem pustio neku pjesmu iza koje stojim kao autor, ona bude dobra, a ne samo da nešto napišem radi reda. Eto, i Zdravko Čolić je imao toliko hitova u karijeri, a tek je sa 40 godina počeo da piše za sebe”, zaključuje Ćurić.

Poziv za učešće na Eurosongu čeka odavno

Učešće u X Faktoru prošlom pobjedniku Danijelu Kajmakoskom donijelo je učešće na Eurosongu, a ove godine zahvaljujući uspjehu na tom takmičenju Crnu Goru će predstavljati grupa “Highway”. Amel ne krije da poziv za Eurosong čeka odavno.

“Obožavam takmičenja reperezentacija, redovno navijam i kad igraju fudbaleri, odbojkaši, košarkaši, rukometaši. Kako ja nijesam sportista, jedina reprezentacija u kojoj ja mogu biti je ta za Eurosong. Kakvo god to takmičenje pojedini gledali, bio bih ponosan da su me pozvali da budem jedan od predstavnika. To priželjkujem od kad se bavim muzikom. Inače sam srećan kad su u pitanju takmičenja, jer gdje god dođem, ja pobijedim”, pohvalio se Ćurić i priznaje da mu se dopala numera “Ljubav je” ovogodišnjeg predstavnika BiH Deena.

“Izvođači su sjajni, a sa muzičke strane pjesma je dobra. Sad je samo pitanje kako će je stranci prihvatiti, a ako se to desi očekujem da uđu u top sedam”, predviđa Ćurić.

Galerija

Bonus video: