PREDSTAVLJEN U BUDVI

Ovo je spot za pjesmu kojom će Highway predstavljati Crnu Goru na Eurosongu

“Ovo smo jako dugo čekali, cijeli projekat traje već četiri mjeseca. Uložili smo mnogo energije, truda i rada. Ovo veče je kruna kruna našeg rada. Međutim, tek nam predstoje obaveze. Kao što ste imali priliku da čujete, pjesma je drugačija od onoga što se može čuti, ne samo na Eurosongu, nego bilo gdje u svijetu. Pjesma je energična i upravo zbog toga ćemo se potruditi da napravimo spektakularan scenski nastup u Stokholmu”
0 komentar(a)
Highway, Foto: Screenshot (YouTube)
Highway, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 11.02.2019. 08:49h

Pjesma "The Real Thing" sa kojom će grupa Highway predstavljati Crnu Goru na Eurosongu u Švedskoj prestavljena je večeras na Javnom servisu, u direktnom prenosu sa premijere u budvanskom hotelu Splendid.

Članovi podgoričkog sastava Petar Tošić, Marko Pešić, Luka Vojvodić i Bojan Jovović u studiju Depo u Beogradu snimili su spot za  koji režiju potpisuje Džulijen Vud.

Autor energične numere modernog zvuka je hrvatski producent Srđan Sekulović Skansi.

“Ovo smo jako dugo čekali, cijeli projekat traje već četiri mjeseca. Uložili  smo mnogo energije, truda i rada. Ovo veče je kruna kruna  našeg rada. Međutim, tek nam predstoje obaveze. Kao što ste imali priliku da čujete, pjesma je drugačija od onoga što se može čuti, ne samo na Eurosongu, nego bilo gdje u svijetu. Pjesma je energična i upravo zbog toga ćemo se potruditi da napravimo spektakularan scenski nastup u Stokholmu”, kazao je Marko Pešić.

On je naveo da su u okviru promocije pjesme planirana dva koncerta u aprilu, prvi u Amsterdamu,  a drugi u Londonu.

“Na tim koncertima se okuplja veći dio ovogodišnjih učesnika Eurosonga, i to je  dobra prilika da se promovišemo”, rekao je Pešić.

Upitan šta očekuje od Eurosonga,  on nije bio skroman. “Očekujemo prvo mjesto“, kazao je kroz smijeh.

 Promocija spota održana je u velikoj kongresnoj sali bečićkog hotela “Splendid” i jedna je od najvećih ikada organizovanih za evrovizijskog predstavnika Crne Gore.

“Drago nam je što  je prenos iz Bečića, putem RTCG, mogla da vidi ne samo cijela Crna Gora, već su ljudi iz cijele Evrope uživo mogli da čuju našu pjesmu.  Spot je od sinoć na Jutjubu, čekamo utiske i komentare”, ispričao je Pešić.

Upitan da li  su čuli pjesme ostalih učesnika,  on je kazao da  su numerom “The Real Thing”, postigli cilj da budu drugačiji od ostalih.

“Da predstavimo nešto novo i da se na taj način istaknemo. Mislim da ćemo  sa ovom pjesmom da uspijemo i da je ovo prava stvar. Čekamo taj 10. maj, prvo polufinalno veče, cilj nam je da uđemo  u finale, nastavimo mini tradiciju Crne Gore u protekle dvije godine. Onda ćemo u finalu dati sve od sebe, pa šta bude”, kazao je on.

Onlajn kladioničari daju ogromne kvote na pobjedu “Highwaya”, a po mišljenju članova grupe,  vrijedi se kladiti na njih. Upitani koliko novca da se stavi na njihov trijumf, kao iz topa su odgovorili “po 100 eura”.

“Ako ne dobijemo, vraćamo pare”, kazali su mladići.

A koliki je budžet  za nastup i organizaciju  crnogorskog predstavnika na prestižnoj muzičkoj manifestaciji  je ostala nepoznanica.

“Članovi Savjeta RTCG prihvatili su budžet za Eurosong za ovu godinu i oni znaju koliki je”, kazao je za Vijesti  Sabrija Vulić, šef pres pula.