Purašević: Ovaj zlobni svijet je napustila jedna dobra duša

Jevrić je preminuo u 55. godini života, a informaciju su potvrdili njegovi menadžeri iz Sjedinjenih Američkih Država i supruga Igbala Jevrić.
352 pregleda 0 komentar(a)
Ekrem Jevrić, Foto: Purašević
Ekrem Jevrić, Foto: Purašević
Ažurirano: 04.03.2016. 18:26h

Rijaliti zvijezda i pjevač, rodom iz Plava, Ekrem Jevrić, preminuo je jutros u Njujorku oko pet sati po lokalnom vremenu, u 54. godini života, a informaciju su potvrdili njegovi menadžeri iz Sjedinjenih Američkih Država i supruga Igbala Jevrić.

On je preminuo u automobilu, pošto je krenuo na posao, a uzrok je jak srčani udar, pa po dolasku doktori nisu uspjeli da ga vrate u život.

“U pet je jutros krenuo na posao. Ušao je u auto i tu je umro. Nije ni upalio automobil”, kazala je za fokuspress.com Igbala Jevrić.

Prema pisanju portala gusinje-plav.com, sahrana će biti sjutra na groblju na Long Ajlendu, nakon namaz klanjanja u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji u podne.

Jevrić je u više navrata bio učesnik rijaliti emisija, proslavio se hitom “Kuća, pos'o”, 2002. godine objavio je prvi album “Igbala, Igbala srce si mi dala”, a o njemu je pisao i britanski “Independent”.

Pojavio se u u reklami za čuveni modni brend “Dolce&Gabbana” u kojoj je glumio krojača. Za ovaj angažman dobio je honorar od hiljadu dolara.

Pjevač poznat i po nadimku “Gospoda” rođen je u Plavu, 25. oktobra 1961. godine. Sa suprugom Igbalom ima četiri sina, Enisa, Nermina, Hajrudina i Berata, a u Sjedinjene Američke Države preselio se sa porodicom da bi ispunio posljednju želju oca, odnosno obezbijedio bolji život.

Ekrem Jevrić je 2010. godine snimio i duet sa zvijezdom Edijem Puraševićem, “Mjesečev put”, koja je za kratko vrijeme postala hit, među njihovim obožavaocima.

“Vijest o smrti mog prijatelja me je jako rastužila. Ovaj zlobni svijet je napustila jedna dobra duša”, kazao je za Vijesti Purašević.

“Između estradnog svijetla i estradnog mraka stajala je samo obična Ekremova želja da obezbijedi bolji život svojoj porodici u tuđini. Nažalost, ne znam koliko je to uspio, jer su mnogi često zloupotrebljavali njegovu naivnost. Nadam se samo da će ga ljudi pamtiti po bluzerskom glasu i autentičnoj pojavi koja nikog nije mogla ostaviti ravnodušnim”, dodao je on.

Bonus video: