Skrillex stiže na Sea Dance!

Jedan od najuticajnijih muzičara današnjice, kojeg je „Forbes” svrstao među pet najplaćenijih elektronskih muzičara na svijetu, u Budvi će nastupiti u četvrtak, 14. jula
0 komentar(a)
Skrillex, Foto: En.wikipedia.org
Skrillex, Foto: En.wikipedia.org
Ažurirano: 04.03.2016. 11:21h

Trenutno možda i najpopularniji američki DJ i producent na svijetu Skrillex biće zvijezda ovogodišnjeg Sea Dance festivala, gdje će nastupiti u četvrtak, 14. jula, nezvanično saznaju "Vijesti".

Skrillex je rekorder među izvođačima elektronske muzike sa osam osvojenih Gremi nagrada, skinuvši tako sa trona slavni Daft Punk, a sa zarađenih 24 miliona dolara u prošloj godini, našao se i na listi pet najplaćenijih elektronskih muzičara magazina "Forbes".

Američka zvijezda spada i među najuticajnije muzičare današnjice, pa je i na na "Billboard Social 50" listi sa više od četiri milijarde YouTube pregleda, 20 miliona Facebook fanova, pet miliona pratilaca na Twitteru, a četiri na Instagramu.

Višestruko nagrađivani producent prije dvije godine je održao jedan od najposjećenijih nastupa u istoriji glavne bine Exita, a zatim je, oduševljen atmosferom na Petrovaradinskoj tvrđavi, odlučio da ostane još par dana u Novom Sadu i zatvori program na Dance areni.

Soni Džon Mur, koji se krije iza pseudonima Skrillex, karijeru je počeo kao član američkog post-hardkor benda From First to Last, sa kojim je objavio dva albuma. Nakon toga se otisnuo u solo vode i za kratko vrijeme postigao planetarnu popularnost zahvaljujući singlovima kao što su "Scary Monsters and Nice Sprites" i "Bangarang", a sarađivao je i sa brojnim poznatim muzičarima, kako iz svijeta elektronske muzike (Diplo, Boys Noize...), tako i iz drugih žanrova (Džastin Biber, ASAP Rocky, The Game...). Posebno je istakao saradnju sa Biberom, kojem trenutno pomaže u radu na novom albumu, izjavivši ranije da samo neznalice mogu da kažu da je Džastin loša osoba, te da je on najtalentovaniji momak kojeg je ikada vidio.

Uz brojne EP-eve, Skrillex je objavio album "Recess" iz 2014, a poznat je i po veoma energičnim nastupima.

Njegovo umjetničko ime nema nikakvo značenje, a prethodno je nastupao pod pseudonimom Twipz. Na YouTubeu se još naći njegovi rani radovi pod tim imenom.

On kaže da je na njegovu odluku da se bavi muzikom presudno uticalo to što je sa 12 godina otkrio kultnu britansku etiketu Warp Records. Kao uzore izdvaja Aphex Twina, Toma Jorka, Autechre, Squarepushera.... Prvi CD-evi koje je ikada kupio bili su "Antichrist Superstar" Merlina Mensona i "Broken" Nine Inch Nailsa.

Više puta je fanovima poručivao da mogu da piratizuju njegova izdanja ako nemaju novca da ih kupe, pa je tako sa sličnom porukom uoči božićnih praznika na Facebook stranici postavio link za preuzimanje EP-a "Bangarang".

Ovogodišnji Sea Dance festival održaće se od 14. do 16. jula na plaži Jaz u Budvi, a ranije je potvrđeno da će nasupiti Hurts, Andy C, Lost Frequencies, My Nu Leng, Sub Focus & MC ID, Zomboy i drugi.

Trenutna cijena trodnevnih ulaznica za Sea Dance festival za crnogorske državljane je 24,99 eura, a mogu se kupiti putem prodajne mreže Gigstix na u objektima "Štampe" i "Tobacco S Pressa".

Zbog festivala na Jazu izmijenio plan turneje i spustio cijenu

Prema informacijama “Vijesti”, Skrillex je izmijenio plan ovogodišnje turneje kako bi došao u Crnu Goru i uživao u ambijentu plaže Jaz, gdje se Sea Dance održava.

Zbog ranije odlične saradnje sa Exitom i informacija koje je dobio o budvanskom festivalu, on pristao je da organizatorima spusti cijenu nastupa, koja se inače kreće oko pola miliona eura, ispričao je izvor “Vijesti”.

Po procjeni Forbsa, zvijezda čija se slava može mjeriti sa Madoninom kada je bila na vrhuncu popularnosti, zaradila je ukupno 71,5 miliona dolara od 2012.

Bonus video: