Trg pjevao evergrine Plavog orkestra

U finalnoj noći, uz ovacije posjetilaca, svirali su prvo Perper, a potom Plavi orkestar koji je predvođen Sašom Lošićem Lošom priredio koncert za pamćenje
821 pregleda 0 komentar(a)
Publika se sjajno zabavljala, Foto: Dejan Senić
Publika se sjajno zabavljala, Foto: Dejan Senić
Ažurirano: 02.01.2019. 18:12h

Sjajnim koncertom sarajevskog Plavog orkestra, naTrgu Vladimira i Kosare okončan je trodnevni Novogodišnji hepening koji je pripremila Turistička organizacija Bar. Prvog dana, 30. decembra, na trgu su nastupili Aco Pejović i Dino Beharović, 31.decembra koncert klasične muzike održao je hor “Antivari Musica”, a u najluđoj noći Barane i njihove goste zabavljali su Sergej Ćetković i Akademia.

U finalnoj noći, uz ovacije posjetilaca, svirali su prvo Perper, a potom Plavi orkestar koji je predvođen Sašom Lošićem Lošom priredio koncert za pamćenje, odradivši tako u najljepšem smislu te fraze dug prema Baranima na istom mjestu gdje su prije tačno godinu dana morali prekinuti nastup zbog jakog nevremena.

Uz na ovom trgu nezabilježenu interakciju sa publikom, Loša, Ćera 1, Čera 2 i Saša Zalepugin nadahnuto su dva sata prelistavali svoju pjesmaricu, od “Suade” iz 1985. i drugih evergrina sa debi albuma “Soldatski bal”, do novijih hitova kao što je “Odlazim”, ne skrivajući zadovoljstvo što njihove pjesme od prvog do posljednjeg stiha pjevaju i današnji tinejdžeri.

"Nadahnula nas je pozitivna energija koju smo dobili u Baru, bilo je zaista izvanredno. Čudesno je da su različite generacije pjevale sa nama, i svi su mogli vidjeti koliko uživamo. Sigurno je sinoć to bio najbolji koncert u regionu. Nadam se, ako prilike to budu omogućavale, da bismo sve mogli ponoviti i u ljetnjim mjesecima", rekao je Loša nakon koncerta novinarima.

Energičan set Perpera takođe je bio horski pozdravljen iz publike, Nikola Radunović je istakao da ni bendu ni navijačima ispred bine nije smetala hladnoća.

"Zaista smo uživali, dali sve od sebe, a vidjeli smo da je i publika isto osjećala. Što se nas tice, ova godina nije bila loša, a relativno brzo možete očekivati i novi singl Perpera", rekao je Radunović.

Galerija

Bonus video: