Otvoren konkurs za banjalučki Demofest

Rezultati konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti otkrivena i imena članova žirija
1 komentar(a)
Demofest, Foto: Screenshot
Demofest, Foto: Screenshot
Ažurirano: 02.03.2016. 17:48h

Konkurs za deveto izdanje Demofesta, najvećeg takmičarskog festivala u regionu posvećenom demo bendovima, otvoren je za sve neafirmisane izvođače sa ex-YU prostora.

Zainteresovani bendovi mogu se prijaviti preko zvaničnog sajta festivala na adresi demofest.org.

Uz detaljno popunjen formular dostupan na sajtu obavezno je na mejl adresu konkurs@demofest.org poslati dvije pjesme u MP3 formatu sa biografijom i fotografijom benda. Uslov koji izvođači moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal za nekog od izdavača registrovanih u ex-YU.

Pošto se konkurs 15. aprila zaključi, stručni žiri čiji sastav zasad nije poznat odabrać 30 izvođača koji će nastupiti na tvrđavi Kastel u Banjaluci i boriti se za prestižne nagrade. Pobjednika očekuje snimanje albuma i spota u MTV produkciji i nastup u revijalnom dijelu Demofesta iduće godine.

"Iz godine u godinu nam stiže sve veći broj prijava, tako da i ove godine očekujemo odličan odziv. Posebno me raduje činjenica da je kvalitet prijavljenih sve bolji, što dovoljno govori o tome koliko se ozbiljno pristupa pripremama za konkurs festivala", izjavila jeBrankica Janković, direktorica Demofesta.

Rezultati konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti otkrivena i imena članova žirija.

Bend “Nord” iz Rijeke osvojio je prošlogodišnju glavnu nagradu.

Bonus video: