Miranović: Muzika ne poznaje granice

U elektronsku muziku se zaljubio još od malih nogu, a prije više od pet godina počeo je da uči da se bavi DJ-ingom
84 pregleda 2 komentar(a)
Velibor Miranović, Foto: Privatna arhiva
Velibor Miranović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.03.2016. 18:24h

Podgorički tehno DJ i producent Velibor Miranović objaviće svoj prvi album "Submarine" za londonsku etiketu "Login Records". Album će od četvrtka, 3. marta biti dostupan ekskluzivno na Beatport servisu, a dvije nedjelje kasnije će se naći na repertoaru ostalih onlajn muzičkih prodavnica. "Submarine" sadrži 13 traka, od čega devet originala i četiri remiksa.

"Trake su nastale krajem 2015. godine i inspirisane su raznim stvarima, to je nešto što dođe u trenutku i o tome puno i ne razmišljam. Bitno je samo da inspiracija dolazi. Na primjer, ideja za naslovnu traku 'Submarine' došla je iz razgovora sa jednim od drugova kada smo pomenuli podmornicu", objašnjava Miranović u svom prvom razgovoru sa "Vijestima".

Zvuk kojim se bavi opisuje kao tehno i hard tehno - u pitanju su tvrdi kikovi, mračne bas linije, hipnotički elementi u pozadini, brzi ritmovi i oštri visoki tonovi. Podgorički DJ ipak ističe da se ne ograničava u bilo kom smislu.

"Smatram da je u muzici, a i generalno u umjetnosti isključivost i postavljanje granica nešto najnazadnije, jer umjetnost ima za cilj da bude van vremena i da pruži slobodu kako onima koji stvaraju tako i onima koji u njoj uživaju. Što se tehno muzike tiče, kako reče jedan moj drug, ona je vječna. Konstantno napreduje i zvuči futuristički", mišljenja je Miranović.

U elektronsku muziku se zaljubio još od malih nogu, a prije više od pet godina počeo je da uči da se bavi DJ-ingom.

"U tom periodu nisam to ozbiljno shvatao, to sam radio onako, eto čisto jer mi je bilo zanimljivo. To je bilo neko eksperimentisanje i slobodno mogu da kažem igra. Vremenom sam počeo da shvatam bavljenje muzikom ozbiljnije, želio sam da naučim neke stvari. Počeo sam tako sto sam snimao mikseve. Prije tri godine sam počeo da javno nastupam kao DJ, a prije dvije godine sam ušao u vode produkcije", ističe on.

Miranović je do sada objavio nekoliko EP-eva za koje kaže da je zadovoljan kako su prošli. Imao je i više nastupa po Crnoj Gori, od kojih je najveći bio u Ulcinju 2013. pred 1500 studenata.

On je otkrio da već ima četiri pripremljena izdanja za ovu godinu, a kaže da će ih biti još više. "U septembru ide izdanje za argentinsku etiketu 'Concepto Hipnotico', dvije original trake i remiksi od Emira Hazira, Kaspera Hejstingsa i Bruna Ledesme koji je vlasnik pomenute etikete. To je to što se tiče produkcije. Kada je DJ-ing u pitanju očekujem neke veće nastupe tokom ljeta, a nadam se i odlasku u inostranstvo", kazao je DJ.

Bonus video: