Aplauz i suze za Lejdi Gagu i žrtve seksualnog nasilja

"Moramo promijeniti kulturu", rekao je Bajden, "tako da se nijedna žena niti muškarac žrtva nasilja poput onih koje ćete večeras vidjeti ne zapita: šta sam učinio? Oni nisu učinili ništa pogrešno"
1 komentar(a)
Lejdi Gaga, Foto: Beta/AP
Lejdi Gaga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.02.2016. 13:35h

Pjevačica Lejdi Gaga nagrađena je aplauzom u nedjelju na ceremoniji dodjele Oskara, nakon izvođenja pjesme komponovane za dokumentarni film "The Hunting Ground", zajedno sa žrtvama seksualnog nasilja, što je inače tema tog filma.

"The Hunting Ground" obrađuje fenomen seksualnog nasilja u američkim univerzitetskim kampovima, koje su lokalne vlasti prikrivale u strahu od skandala.

Lejdi Gaga odsvirala je na klaviru numeru "Till it Happens to You", odjevena u bijeli kombinezon sa velikim okovratnikom i širokim reverima na rukavima.

Nju je najavio potpredsjednik SAD Džozef Bajden, koji je apelovao na prisutne da se angažuju i "intervenišu u situacijama u kojima se surovo postupa".

"Moramo promijeniti kulturu", rekao je Bajden, "tako da se nijedna žena niti muškarac žrtva nasilja poput onih koje ćete večeras vidjeti ne zapita: šta sam učinio? Oni nisu učinili ništa pogrešno".

Lejdi Gagi se tokom izvođenja pridružilo više desetina žrtava seksualnog nasilja u kampovima i sve su na grudima imale natpis: "Nije tvoja krivica", "Nesalomiva" i "To se dogodilo meni".

Publika u Dolbi teatru stojeći je aplaudirala, a glumice Kejt Vinslet i Rejčel Mekadams sa suzama u očima.

Bonus video: