„Zlatna pahulja“: Najbolja kompozicija Renate Perazić

Internacionalno veče 23. Zlatne pahulje biće održano u subotu veče, kada će nastupiti i najbolji interpretatori iz Crne Gore
166 pregleda 0 komentar(a)
Zlatna pahulja 2015, Foto: Aida Skorupan
Zlatna pahulja 2015, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 26.02.2016. 20:50h

Pobjednička kompozicija 23. Festivala „Zlatna pahulja“, koji je večeras otvoren u Rožajama, je „Crvenkapa pa“ Renate Perazić. Aranžman za tu numeru uradio je Milovan Miško Dedić na tekst Dejana Đonovića, a pjevala je Una Usančević, koja je osvojila drugo mjesto za interpretaciju.

„Mašta“ Mirsada Serhatlića osvojila je drugo mjesto za kompoziciju. Tekst je napisala Sanja Perić, aranžman potpisuje Predrag Peđa Nedeljković, a interpretirala je Jana Božović.

Treće mjesto za kompoziciju su podijelili Nikola Radunović („Dječak iz snova“) i Danijel Alibabić („Uživaj dok si dijete“). Nagradjene pjesme su izvodili Jakov Radunović i Katarina Radulović.

Najboljom interpretacijom, u nacionalnom dijelu festivala, predstavila se Anđelija Perović koja je izvela kompoziciju „San“. Muziku i tekst je uradila Olivera Cvetić, a aranžman Saša Gajić.

Nina Duborija („Bubanj i frula“) i Anja Jestrović („Sportske staze“) osvojile su treće mjesto za interpretaciju.

Nagradu „Dragan Radulović“ za najbolji tekst osvojila je Jasmina Gušmirović, autorka „Muzike iz oblaka“. Za numeru koju je otpjevala Mona Gušmirović, tekst i muziku potpisuje Leo Đokaj.

Najbolji aranžman, prema mišljenju stručnog žirija je imao Saša Gajić u pjesmi „Bubanj i frula“, koju je napisao Radoslav Guzina.

Specijalnu nagradu festivala osvojila je Đulja Šabani koja je izvela „Modernu djevojčicu“ Gordane Ganić, na kompoziciju Sulejmana Beća Kujevića.

Internacionalno veče 23. Zlatne pahulje biće održano sjutra veče, kada će nastupiti i najbolji interpretatori iz Crne Gore.

Organizatori festivala su Centar za kulturu i Opština Rožaje, pokrovitelj Ministarstvo kulture, a medijski pokrovitelj RTCG.

Bonus video: