Adel osvojila najviše britanskih muzičkih nagrada

"Dejvide, ti jesi smrtan ali tvoj potencijal je nadljudski i tvoja muzika će nastaviti da živi. Volimo te i zahvalni smo", izjavio je glumac Geri Odlman koji je primio nagradu za Bouvija koja mu je posthumno dodijeljena
1 komentar(a)
Adel, Foto: Reuters
Adel, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2016. 10:26h

Britanska pop pjevačica Adel osvojila je najviše britanskih muzičkih nagrada Brit kao i počasnu nagradu astronauta iz Međunarodne svemirske stanice, na 36. svečanoj dodjeli nagrada koju je obilježio omaž Dejvidu Bouviju.

"Postoje i veliki obožaoci gore (u svemiru)", izjavio je britanski astronaut Tim Pik pjevačici u poruci snimljenoj iz Međunarodne svemirske stanice.

Adel je osvojila nagradu za album godine za "25", za najbolji singl za pesmu "Hello" i za najbolju britansku pop umjetnicu.

Kao i tokom nedavnih dodjela američkih muzičkih nagrada Gremi, organizatori nagrada Brit su odali počast legendarnom muzičaru Bouviju, preminulom 10. januara, dva dana poslije objavljivanja albuma "Black star" na 69. rođendan.

"Dejvide, ti jesi smrtan ali tvoj potencijal je nadljudski i tvoja muzika će nastaviti da živi. Volimo te i zahvalni smo", izjavio je glumac Geri Odlman koji je primio nagradu za Bouvija koja mu je posthumno dodijeljena.

Pjevačica s Novog Zelanda Lord je izvela Bouvijevu pesmu "Life on Mars" s muzičarima koji su nastupali s kultnim pjevačem.

Među drugim dobitnicima nagrade se nalazi grupa "Koldplej" za najbolju grupu, Džejms Bej za najboljeg britanskog umjetnika, Džastin Biber za najboljeg međunarodnog pop umjetnika a Bjork za najbolju svjetsku umetnicu.

Muzičke nagrade Brit dodjeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

Bonus video: