Highway snimio evrovizijski spot. Radimo punom parom

“Ovaj spot će biti nešto što do sada nije snimano na ovim prostorima, ne samo kad je Crna Gora u pitanju, već i Evropa. Artistički je, sa mnogo vizuelnih efekata i animacija. Kako je pjesma u rok fazonu, Vudu je bilo bitno da sve to spoji sa našom i energijom pjesme"
2 komentar(a)
Highway, Foto: Facebook
Highway, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.02.2016. 08:42h

Sastav Highway trenutno boravi u Beogradu gdje je proteklog vikenda snimio video za numeru sa kojom će predstavljati Crnu Goru na 61. Eurosongu u Stokholmu.

“Video je sniman u magacinu Depo u petak i subotu. Prva ideja je bila da se snimi negdje u Crnoj Gori, na otvorenom, međutim loši vremenski uslovi uticali su na to da promijenimo plan. Za spot je bio zadužen fenomenalni Džulijan Vud iz Johanesburga. Njega je posebno oduševila pjesma i rekao nam je da ga je podstakla na rad”, prepričava utiske sa snimanja videa za evrovizijsku pjesmu član Higwaya Marko Pešić.

Njega je, navodi, oduševila inovativnost režisera i ostatka ekipe sa kojom su se članovi sve popularnijeg podgoričkog benda družili proteklog vikenda.

“Ovaj spot će biti nešto što do sada nije snimano na ovim prostorima, ne samo kad je Crna Gora u pitanju, već i Evropa. Artistički je, sa mnogo vizuelnih efekata i animacija. Kako je pjesma u rok fazonu, Vudu je bilo bitno da sve to spoji sa našom i energijom pjesme. Nije nam bilo lako 15 sati da skačemo konstantno, čak smo se na momente toliko užvijeli da smo pjevali uglas. Zaista smo uživali radeći spot za ovu pjesmu”, navodi Pešić.

On otkriva da je pored Vuda na ovom projektu radilo dosta stranaca, a svi su na njih ostavili snažan utisak.

“Čast nam je što smo imali priliku da sarađujemo sa tako velikim profesionalcima koji su znali da bukvalno u trenutku kreiraju animacije, što nas je posebno oduševilo”, prisjeća se Pešić.

U specijalnoj emisiji koju RTCG priprema za 4. mart Marko vjeruje da će, pored pjesme i spota biti predstavljeni mnogi detalji njihovog višemjesečnog rada.

“Ekipa RTCG je bila sa nama u Zagrebu kada smo snimali pjesmu i to zabilježila, a ispratili su i dešavanja proteklog vikenda u Beogradu. Vjerovatno će tu emisiju upotpuniti svim tim detaljima vezanim za pjesmu i spot”, nada se on.

Highway se posljednjih nekoliko mjeseci priprema za nastup na Eurosongu koji će se desiti 10. maja, a na pitanje šta mu je u proteklom periodu najteže palo, Pešić odgovara:

“Uživam u svemu ovome, ne samo ja već i čitava ekipa. Volimo rad i radimo punom parom. Čak i kada smo proteklog vikenda nakon 15 sati rada u pet sati ujutru dolazili u hotel, osjećao sam se srećno i zadovoljno jer sam znao da smo uradili nešto dobro i korisno. Nijesam volio periode kad ništa ne radimo i čini mi se da mi je najteže padalo čekanje”, priznaje Pešić.

Bonus video: