Hurts u završnici Sea Dance festivala

Karte za državljane Crne Gore, po specijalnoj cijeni od 24,99 eura, još su u prodaji, ali u ograničenim količinama
5 komentar(a)
Hurts
Hurts
Ažurirano: 22.02.2016. 09:14h

Glavna bina na Sea Dance festivalu, koji će se od 14. do 16. jula održati na budvanskoj plaži Jaz, ugostiće britansku grupu “Hurts”, otkrili su organizatori. Oni će Crnu Goru posjetiti u okviru svjetske turneje na kojoj promovišu novi album “Surrender”, a posjetioci Sea Dance festival imaće priliku da ih čuju 16. Jula.

“O vrtoglavom uspijehu mančesterskog benda koji predvodi autorski duo Teo Hačkraft i Adam Anderson, najbolje govore milioni prodatih albuma i singlova, te rasprodate turneje širom svijeta”, kazali su u saopštenju organizatori festivala.

Prema njihovim riječima, bend koji je 2014. godine nastupao na Exit festival u Novom Sadu, na plaži Jaz, izvešće veliki broj numera među kojima su i "Some Kind of Heaven", "Lights", "Stay", "Miracle" "Illuminated", "Sunday" i "Wonderful Life".

Hurts su u međuvremenu sarađivali sa najvećim svjetskim zvijezdama kao što su Kelvin Haris i Kajli Minog, a nastupali su i na najvećim svjetskim festivalima, među kojima i više puta na Glastonberiju, čija publika ih je nagradila titulom benda sa najboljim nastupom uživo, i to ispred grupa Radiohead, U2 i Coldplay!

Novo studijsko izdanje "Surrender", koje će promovisati u u Crnoj Gori, producirali su Džonas Kuant i legendarni Stjuart Prajs, omiljeni saradnik Madone, The Killers, Pet Shop Boys, kao i sve traženiji američki producent Ariel Rečstejd koji stoji iza hit singlova izvođača kao što su Adel, Usher i drugi.

“Uvijek je bilo nade u našoj muzici, pa čak i u mračnijim trenucima naših albuma. Na ovom albumu smo taj segment optimizma prigrlili još više. I pravljenje albuma je bilo zabavno. Drago mi je što smo ovu stranu prikazali” kazao je Adam o novom albumu.

Na pitanje zbog čega novi album nosi naziv “Surrender”, Teo je objasnio:

“Naslov Surrender smo imali od samog početka snimanja albuma. Dao je osjećaj pravog raspoloženja u kome smo se nalazili. Ima nečeg u tome kada se prepustite i slobodi koja dolazi sa tim. Bilo nam je potrebno da odbacimo sve planove i napravimo korak dalje. I kada smo imali taj naslov, nekako sve se vrtjelo oko njega. Način na koji smo živjeli i pristupili stvaranu albuma je opisano u toj emociji, koja je može se reći ekstremna. Jer se može gledati sa dvije strane. Pozitivne i naravno tu je ona negativna struja koja se provuče, a bez koje izgleda da ne možemo da izbjegnemo”.

Njegov kolega iz benda Adam dodao je da su u prošlosti umjeli da se zatvore u “kavez dok rade na muzici, što je pomalo glupo”.

“Ovog puta osjetili smo potrebu da budemo malo više slobodniji. Možda da putujemo, da ne radimo cijeli dan, da ne živimo u malom stanu i radimo na muzici. Za mene je ‘Surrender’ o ne pružanju otpora, o prepuštanju, muzički govoreći- odlučili smo da radimo u različitim sredinama, zemljama, nasuprot malom stanu u koji smo umjeli ranije da se zatvaramo”, opisao je on.

“Više slobode, više otvorenosti koji se mogu primjeniti i na stvari kao sto je žanr. Odlučili smo da snimimo on što želimo da snimimo, bez dodatnih pitanja šta radimo, zašto to radimo, i to je pokriveno pod tim naslovom”, dodao je on.

Karte za državljane Crne Gore, po specijalnoj cijeni od 24,99 eura, još su u prodaji, ali u ograničenim količinama.

Adam obožava golf, a Teo fotografiju

Kada su u pitanju interesantne činjenice u vezi sa bendom “Hurts” jedna od njih je da su članovi ovog sastava tražili dvije neobične stvari prilikom potpisivanja prvog ugovora sa izdavačkom kućom – češalj I kišobran. Naime, oni nijesu željeli da stave potpis na ugovor dok im to nije obezbijeđeno. I njihova želja je uslišena, a advokati su to uvrstili u ugovor.

Kako je Adam objasnio, razlog za ovu želju bila je njegova odluka da se u 2010. ne skvasi od kiše i to je bila njegova svojevrsna novogodišnja odluka. U tome je i uspio, a te rekvizite i danas uvijek nose sa sobom. Još jedan interesantan podatak je da Teo i Adam imaju rezervne profesije u slučaju da se desi da muzička karijera propadne. Adam obožava golf i volio bi da se time bavi profesionalno, a Tea zanima fotografija.

S obzirom na to da imaju veliki broj fanova širom svijeta, članovi benda “Hurts” koriste pseudonime u hotelima, a Teo je priznao da su tu praksu nastavili i tokom posljednje evropske turneje, i to koristeći s vremena na vrijeme ime TV voditeljke Lorejn Keli, kao i Hauarda Hjudžsa.

Bonus video: