„ŠOU ĆE BITI UZBUDLJIVIJI”

Promijenjen način glasanja na Eurosongu

Neće sabirati glasove žirija i publike, već će ih posebno saopštiti
1 komentar(a)
Eurosong, Foto: Www.barco.com
Eurosong, Foto: Www.barco.com
Ažurirano: 19.02.2016. 16:39h

Organizatori ovogodišnjeg Eurosonga, koji će se od 10. do 14. maja održati u Stokholmu, napravili su najveće izmjene u glasanju od 1975, prenosi portal ove manifestacije eurovision.tv.

Po dosadašnjim pravilima bodovi zemlje koja glasa su sadržavali ocjenu članova žirija i glasove publike, te je konačni zbir bio srednja ocjena. Od ove godine, svaka država će dodjeljivati po dva puta bodove, jer će se glasovi publike i glasovi žirija saopštavati odvojeno. To znači da će svaka država dodjeliti dva puta bodove od jedan do osam i od deset do 12.

Prema planu, nakon što se glasanje publike putem telefona, poruka i aplikacije završi, svaka zemlja će saopštiti glasove žirija, a nakon toga će voditelj pročitati glasove publike.

Supervizor ovog takmičenja, Džon Ola Sand kazao je da će na ovaj način šou biti kvalitetniji i uzbudljiviji, a pobjednik neće biti poznat do samog kraja. “Sad imate više razloga da glasate za pjesmu, jer ovo garantuje da će ona koja se najviše dopada publici dobiti 12 poena, bez obzira na mišljenje žirija”, kazao je on. 

Preporučujemo za Vas