"I Amerikanci bi nam pozavidjeli na efikasnosti”

Jedan od najtalentovanijih mladih crnogorskih repera Stefan Popović aka Stex za "Vijesti" je kazao da je do saradnje sa Randomom, članom rep grupe Džej Džej Okoča, došlo spontano
80 pregleda 1 komentar(a)
Stex, Random, Foto: Screenshot (YouTube)
Stex, Random, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.02.2016. 20:13h

Nikšićki reper Stex i podgorički Random objavili su spot za pjesmu "Rajmfest".

Pjesmu je producirao frontmen nikšićkog krosover sastava Manitou - Pass Manit, koji je snimio i spot, dok muziku potpisuje sarajevski producent Katarza.

Jedan od najtalentovanijih mladih crnogorskih repera Stefan Popović aka Stex za "Vijesti" je kazao da je do saradnje sa Randomom, članom rep grupe Džej Džej Okoča, došlo spontano.

"Od priče oko Rap Skillza (organizacije koja je stajala iz prvog međunarodnog rep betla održanog prošle godine u Podgorici) i manjka hip hop dešavanja u Crnoj Gori mislili smo da bi bilo super da se izbaci nešto. Dogovorili smo se da to bude 'sajfer' - predstavljanje vještine pisanja i reprezentovanja našeg repa. Stvar nije vezana striktno za neku temu, već je širokog opsega", objasnio je Stex i kazao da je spot sniman u okolini famoznog Doma revolucije u Nikšiću, a snimanje je toliko brzo i efikasno odrađeno, da su reperi i sami bili iznenađeni. "Pozavidjeli bi nam i Amerikanci ", kroz smijeh ističe Stex.

On je krajem prošle godine imao i vatreno krštenje u rep betlu, učestvujući na pomenutom događaju "Rap Skillza" u Podgorici, gdje je pobjedio daleko iskusnijeg oponenta, sarajevskog repera Stoposto.

"Kad se uzme u obzir moje neiskustvo u betl repu i protivnik kojeg sam dobio, prezadovoljan sam. Da li ću i dalje učestvovati u betlovima je pitanje za 'Rap Skillz' organizaciju. Ako me pozovu, ja ću se rado odazvati", naglašava nikšićki reper. Stex iza sebe ima EP "Tako ošišan" objavljen u januaru prošle godine i četiri spota.

Bonus video: