Berlin Music Video Awards poziva umjetnike sa Balkana

Osvajače nagrada u 14 kategorija biraće publika putem onlajn glasanja i stručni međunarodni žiri
0 komentar(a)
Berlin Music Video Awards (Novina)
Berlin Music Video Awards (Novina)
Ažurirano: 18.02.2016. 20:03h

Festival Berlin Music Video Awards otvorio je konkurs i pozvao umjetnike sa Balkana da se prijave, ako žele da učestvuju na ovoj manifestaciji.

Četvrto izdanje ovog događaja održaće se od 18. do 22. maja u glavnom gradu Njemačke, gdje će biti predstavljena revija najboljih spotova koji su obilježili proteklu godinu. Osim toga, BMVA se predstavlja kao platforma za talentovane umjetnike, kako afirmisane, tako i one koji su tek na početku karijere.

Muzičari, producenti i reditelji sa ex YU prostora mogu se prijaviti za učešće na festivalu putem zvaničnog sajta manifestacije berlinmva.com na kojem je dostupna aplikacija za prijavljivanje. Na konkursu koji će trajati do 1. aprila mogu učestvovati svi zainteresovani bez obzira na budžet, diskografsku kuću i relevnatnost imena, jer će se, po navodima organizatora, ocjenjivati prije svega kvalitet, originalnost i raznolikost. Moguće je poslati video snimke "teške" do jednog gigabajta, na bilo kojem jeziku, u formatima flv, mov, I mpg. Spotovi moraju biti kreirani nakon 1. januara 2015. i ne duži od osam minuta.

Osvajače nagrada u 14 kategorija biraće publika putem onlajn glasanja i stručni međunarodni žiri. Moguće je učestvovati i u "Videoshop" kategoriji - u pitanju je aplikacija za iPad, iPhone Android i Windows putem koje je moguće montirati spot i osvojiti put u Berlin . Novčana nagrada za najbolji muzički spot je tri hiljade eura. Detaljnije informacije dostupne su na zvaničnoj web prezentaciji festivala, kao i njegovim Facebok, Twitter i Instagram stranicama.

Bonus video: