Pjesme "Ljubav" i "Našao sam te" dobile spotove

Kovač u duetu sa Markom Toljom, Dizdar pripremio iznenađenje
64 pregleda 1 komentar(a)
Marko Tolja, Aleksandra Kovač (novina), Foto: Miloš Nadaždin
Marko Tolja, Aleksandra Kovač (novina), Foto: Miloš Nadaždin
Ažurirano: 15.02.2016. 11:05h

Spotovi za duetsku numeru Aleksandre Kovač i Marka Tolje, kao i Filipa Dizdara biće premijerno prikazani večeras na MTV kanalu od 20 časova. Tako će Kovač i Tolja prezentovati numeru " Ljubav ", dok će publika imati priliku da vidi ekranizaciju Dizdarove pjesme "Našao sam te".

Duetski singl je romantična pjesma " Ljubav " koju je Aleksandra napisala i orkestrirala, a dobila je podjednako „ljubavan“ spot. Pomenuta pjesma je ujedno i prvi singl sa Aleksandrinog novog albuma na kome će se naći najlepše numere koje je tokom posljednjih petnaest godina napisala za najveće muzičke zvijezde regiona, ali ovaj put u njenom izvođenju. Zvuk koji će dominirati na ovom albumu nastavlja tradiciju bogatih orkestarskih aranžmana koje smo mogli da čujemo na njenim pjesmama „Idemo dalje“, „Jedna žena“ i „U šaci me imaš“.

„Dugo već želim da snimim duet sa pjevačem sa naših prostora. Kada sam čula Marka uživo na RetrOpatijskom festivalu, gdje smo prošle godine zajedno nastupali, znala sam da je to pjevač koji odgovara mom senzibilitetu i koji svojim upečatljivim glasom može da prenese najtananije emocije”, ispričala je Kovač dodajući da joj je drago što je u ovoj numeri uspjela da okupi neke od najtalentovanijih klasičnih muzičara, kao što su flautistkinja Ana Tanasijević, violinistkinje Miljana Popović Materni i Jelena Dragnić i violista Ljubomir Milanović. Za zvuk i muzičku produkciju bio je zadužen Aleksandrin stalni saradnik i suprug Roman Goršek. Spot za pjesmu " Ljubav ", u produkciji video kuće “RA-produkcija” obiluje odličnom energijom koja se rodila na snimanju između Marka i Aleksandre.

„Beskrajno sam srećan što mogu biti dio ovako lijepe pjesme i priče. Aleksandrin rad sam pratio i prije i bio sam jako iznenađen i ponosan kada me je pozvala da s njom otpjevam ovu divnu pjesmu. Super je feeling kada sasvim spontano naletiš na nekoga ko ima isti muzički senzibilitet i poglede na umjetnost kao ti", kazao je Tolja.

Nakon što publika odgleda video za numeru “ Ljubav ”, ljubitelji pop zvuka uživaće u iznenađenju koje je za njih pripremio Filip Dizdar.

„Pjesma „Našao sam te“ je idejno nastala prije godinu dana, a posljednja tri mjeseca intenzivno radimo na njoj. Pjesma priča o fatalnoj ljubavi koja oduzima dah i ostala osjećanja. Muzički je to još jednom odmak od onog što sam radio dosad, još jednom smo zapravo pustili pjesmu da nas vodi gdje želi ići“, objasnio je Dizdar. Kako kaže, do sada je u spotovima uvijek imao priče i šarenilo, ali ovaj put je htio potpuni zaokret.

“Pjesma je jako ritmična i želio sam da na to stavim akcenat kroz spot i kadrove. Spot je minimalističan, u detaljima, i vidi se ono najbitnije. Bend nije odmah otkriven već se postepeno otkriva publici kao i sama pjesma“, otkriva Dizdar.

Muziku i tekst potpisuju Alan Dović i Dizdar, dok je Alan bio zadužen i za produkciju. Bubnjeve je odsvirao Nikola Babić, bas Denis Marijanović, klavijature Viktor Lipić i Hrvoje Ivančić a za mastering je zadužen bio Dragutin Smokrović Smokva. U spotu se pojavljuje i Filipov bend „Groovers“.

Bonus video: