Krivokapić i Cerović krajem februara sviraju u Njemačkoj

Crnogorski gitaristi izvešće djela Johana Sebastijana Baha, Rodriga, de Falje i savremenog poljskog autora Gerarda Drozda
59 pregleda 1 komentar(a)
Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Foto: Concertgebouw
Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Foto: Concertgebouw
Ažurirano: 15.02.2016. 10:25h

Crnogorski gitaristički duo koga čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupiće od 19. do 22.februara u Kelnu, Bilefeldu i Dortmundu. Dok u Kelnu nastupaju u okviru projekta poznatog njemačkog pijaniste Larsa Vogta, "Rhapsody in School", nastupi u druga dva grada su u sklopu otvaranja serije koncerata posvećenih kamernoj muzici za gitaru. Crnogorski gitaristi izvešće djela Johana Sebastijana Baha, Rodriga, de Falje i savremenog poljskog autora Gerarda Drozda.

U septembru 2015. godine prestižna izdavačka kompanija “Naxos” objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua. Zvanična promocija izdanja, za koji najstariji i vodeći američki magazin za umjetničku muziku "American Record Guide" ističe da je riječ o “briljantnom ostvarenju”, organizovana je u Amsterdamu, a od tada je predstavljen na nastupima gitaristučkog dua širom svijeta.

U oktobru ove godine Krivokapić i Cerović će u Torontu nastavak Bahovih Enleskih svita (4, 5 i 6), koje će se naći na Naxosovom CD-u, sredinom 2017.godine, čime će zaokružiti višegodišnji projekat.

U nastavku sezone duo koji je nastao 2005. godine i čiji repertoar obuhvata transkripcije renesansne i barokne muzike, te originalnih kompozicija 19. vijeka, a posebno mjesto zauzima savremena muzika originalno pisana za dvije gitare, nastupiće na prestižnim festivalima u SAD-u, Kanadi, Kini, Koreji, Latviji i Holandiji.

Bonus video: