PREDSTAVLJAMO VAM D MOLL

Nova crnogorska muzička grupa: Ko emituje ljubav i sreću, isto mu se vrati

Članovi novog crnogorskog muzičkog sastava “D moll” predstavljaju se čitaocima “Vijesti” i otkrivaju svoja očekivanja od Montevizije
2410 pregleda 1 komentar(a)
Bez obzira na ishod Montevizije neće odustati od muzike: D moll, Foto: Miodrag Marković
Bez obzira na ishod Montevizije neće odustati od muzike: D moll, Foto: Miodrag Marković

Nova crnogorska muzička grupa D moll, koju čine Tamara Vujačić (16), Mirela Ljumić (17), Željko Vukčević (18) iz Podgorice, Ivana Obradović (18), Emel Franca (18) iz Bijelog Polja i Rizo Feratović(21) iz Gusinja, pokušaće da se na Monteviziji izbori za pobjedu i predstavljanje Crne Gore na Eurosongu.

Članovi ove grupe u razgovoru za “Vijesti” otkrili su više o tome kako je došlo do njihovog okupljanja, ali i očekivanjima od takmičenja na kojem će se predstaviti sa svojom prvom pjesmom “Ti”, čiji su autori Dejan Božović i Aleksandar Miličić.

“Bend se formirao prije dva mjeseca, otprilike. Nismo nigdje prije toga nastupali. Svi smo početnici u ovom poslu”, priznaje Vukčević, dok Ljumić otkriva kako je došlo do osnivanja grupe.

“Upoznali smo se u školi pjevanja ‘D moll’ koju vodi naš mentor Danijel Alibabić, idejni tvorac ovog projekta”, ističe ona.

Bend D moll osnovan je prije dva mjeseca

Za razliku od ostalih, Vujačić ističe da ima ranijih muzičkih iskustava.

“Nastupala sam na mnogim dječjim festivalima i osvajala mnogobrojne nagrade, pa mogu reći da sam u blagoj prednosti u odnosu na njih, jer mi je scena poznata, kao i kamere i snimanja”, odgovara ona.

Na molbu da nagovijeste šta publika može očekivati od pjesme kojom će se premijerno predstaviti na Monteviziji, čiji datum održavanja još nije poznat, Feratović kaže:

“Ima zaista snažnu poruku. Ono što ja osjećam dok je slušam i izvodim je svakako pozitivno kao i sama pjesma, i smatram da ćemo na publiku prenijeti pravu emociju”.

Obradović ističe i da je drugačija, naročito kada je u pitanju poruka.

“Tekst nije stereotipan, nema nesrećnih u njemu (smijeh), već se opisuje prva ljubav i osjećanja koja nas obuzimaju tada”, smatra ona.

Stihove je napisao Miličić, dok kompoziciju i aranžman njihove numere potpisuje Božović, a Franca koristi priliku da pomene i druge koji su pomogli i podržali njihov projekat.

“Pomenuo bih i to da su naši profesori Snežana Ćosović i Miloš Vojinović, uključujući i našeg mentora Danijela (Alibabića) uz nas i bez njih bi bilo sve puno teže”, ističe on.

D Moll

Kada su u pitanju očekivanja od Montevizije, Feratović kaže da su svi članovi različiti, pa se samim tim razlikuju i njihovi stavovi i želje.

“Mi smo različiti, neko bi možda na glas rekao da želi pobjedu, a neko isto to želi, ali bi prećutao. Ono što svi mi imamo je jaka želja i borićemo se do posljednjeg trenutka da ostvarimo san i predstavljamo našu zemlju, Crnu Goru na najvećem muzičkom festivalu ikada u Evropi - Evroviziji”, tvrdi on, a slično poručuje i Vujačić.

“Upravo tako. Želja je jaka i ona postoji u svima nama, ali i ako se ne ostvari nećemo posustati zbog toga. Vrijeme je pred nama”, odgovara ona, dok Vukčević ima neznatno drugačiji stav.

“Meni se dopada to što mi i nemamo mnogo vremena da razmišljamo o krajnjem ishodu, jer imamo mnogo proba, studiozno se bavimo svim stvarima i trudimo se da budemo maksimalno profesionalni, iako smo još veoma mladi”, zaključuje on.

Upitani da li već sada razmišljaju o ekranizaciji pjesme “Ti”, te da li će snimiti spot i ako ne pobijede, Ljumić kaže da ne voli da otkriva planove.

“Jedna od lekcija koju smo naučili na samom početku je da o planovima ne treba govoriti naglas, već vrijedno raditi i na kraju kada je sve gotovo prikazati publici i medijima”, njen je stav.

Bez obzira na to da li će uspjeti da se izbore za predstavljanje Crne Gore na Eurosongu ili ne, Franca poručuje da publika može očekivati još pjesama, ali i nastupa.

“Nećemo nikada odustati od muzike. Muzika nas je spojila, mi je osjećamo svim srcem i dušom, i živimo za trenutak da našu emociju i sreću prenesemo i na publiku kroz naše nastupe uživo”, otkriva on, a sa njim se slaže i Obradović.

“Gorimo od želje da počnemo sa nastupima, jer vjerujemo u ljubav na prvi pogled sa publikom”, priznaje ona, a Vukčević takođe daje sličan odgovor.

“U nama, kao što i vidite, postoji velika želja za tim da nastupamo kao bend i vjerujemo u naš projekat. Radićemo na sebi, da budemo što bolji i siguran sam i ja u povratnu reakciju ljudi kada je naša grupa u pitanju. Ko emituje ljubav i sreću isto mu se i vrati”, smatra on.

Pored benda D moll, u okviru Montevizije za predstavljanje Crne Gore na Eurosongu koji se 14,16. i 18. maja održava u Izraelu, takmičiće se i Ivana Popović, Nina Petković, Andrea Demirović i Monika Knezović.