Dobbla i Big Do ponavljaju gradivo

"Bitno je da se rep diže na viši nivo, ako se nastavi u tom smjeru, biće banje"
0 komentar(a)
Da ponovimo gradivo, Foto: Screenshot (YouTube)
Da ponovimo gradivo, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.02.2016. 17:57h

Mladi crnogorski reperi Dobbla i Big Do objavili su zajedničku pjesmu "Da ponovimo gradivo" koja se može poslušati na Jutjub servisu. Pjesma u reprezent stilu je snimana u studiju budvanskog hip hop kolektiva Radio Katakomba čiji je Dobbla član, a miks potpisuje Necke.

"S obzirom na to da se znamo već nekih godinu i jače, pri tom se družimo van svijeta rep muzike, došli smo na ideju da odradimo prvu, ne i posljednju saradnju koja je nastala uglavnom od ideje da se malo uzdigne crnogorska rep scena koja i te kako posjeduje kvalitet. Pjesma je nastala u januaru", objasnio je za "Vijesti" podgorički reper Ado Radončić, koji nastupa pod pseudonimom Big Do.

Ovo je tek drugo pojavljivanje Radončića na nekoj pjesmi, a prethodno je publika mogla da ga čuje na "Rep sešnu vol. 4" rep kolektiva NaVamGa. On je najavio da će saradnju sa Dobblom nastaviti.

"Planiram da izbacim i jednu pjesmu sa Randomom iz grupe Džej Džej Okoča, možda i još neku saradnju prije svog prvog EP-a koji bi trebalo da objavim do kraja ljeta, ako me zdravlje posluži", najavio je Big Do.

"Da ponovimo gradivo " samo je jedna u nizu numera koja potvrđuje da na crnogorskoj rep sceni vlada zajedništvo i spremnost za saradnju.

"Ne znam za ostale žanrove, ali mislim da je crnogorska rep scena dosta međusobno povezana, da postoje ljudi koji su spremni da sarađuju i mislim da će intenziviranjem ekspanzije ove kulture te saradnje biti sve češće, jer smo upućeni jedni na druge", mišljenja je Dobbla, koji trenutno radi na albumu nasljedniku EP-a "Pješčanik" objavljenom sredinom prošle godine.

"Albumu će prethoditi par singlova i vjerovatno bar jedan spot. A u međuvremenu su u planu nastupi sa Necketom u Podgorici i još par gradova, gdje ćemo promovisati njegov nedavno objavljeni EP 'Sve trupe'", najavio je budvanski reper.

I Big Do i Dobbla bili su učesnici prvog međunardnog rep betla koji se u Podgorici održao krajem prošle godine. Snimci sa betla nedavno su objavljeni na Jujjubu, a oba repera su pobjedivši u okršajima sa svojim protivnicima ostavili veoma dobar utisak.

"Bilo je to vatreno krštenje, ali i dobra reklama za neke buduće projekte, u svakom slučaju veliko iskustvo", izjavio je Dobbla koji je pobijedio srpskog betlera Neafirmisanog. To je bio njegov prvi betl duel, a po mišljenju sudija jedan od najtalentovanijih crnogorskih repera bio je bolji i pored toga što mu je protivnik daleko iskusniji u tom tipu repovanja.

Big Do, koji je pobjedio repera iz Mojkovca Stata, kaže da je zadovoljan kako je prošao betl i skromno dodaje da smatra da je mogao da bude i bolji.

"Bitno je da se rep diže na viši nivo, ako se nastavi u tom smjeru - biće banje", ističe on.

Bonus video: