Saša Vasić: Muzika se danas više gleda nego sluša

"Pauza je morala da se desi jer zbog krize u muzici prosto nijesam imao želju da radim ništa"
134 pregleda 1 komentar(a)
Saša Vasić, KIC, Foto: Boris Pejović
Saša Vasić, KIC, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.02.2016. 19:00h

Srpski kantautor Saša Vasić riješio je da prekine šestogodišnju diskografsku pauzu. Zato će do kraja marta objaviti novi singl “Zagrljaj” za koji kaže da je veseo i optimističan.

“U pitanju je pjesma koja govori o zagrljaju, ne samo između muškarca i žene, već o zagrljaju kao globalno najljepšoj stvari na svijetu. Inače u ovom sivom vremenu, on je jedina svijetla tačka. Zato sam i želio da jedan singl posvetim upravo toj svetoj stvari”, priča u razgovoru za Vijesti Vasić.

Na njegovu muziku tekst je napisao Sašin stalni saradnik Rastko Aksentijević, sa kojim muzičar sarađuje od početka karijere.

“Mi se toliko dobro razumijemo jer smo dosta radili zajedno, ne samo za mene, već i za Mariju Šerifović. Rastko i ja smo na istoj talasnoj dužini, i rijetko se desi da mu vratim tekst, što nije slučaj sa ostalim tekstopiscima sa kojima sam sarađivao”, ističe sagovornik Vijesti i dodaje da mu se ova pjesma bukvalno desila.

“Nijesam odavno ništa radio za sebe, a u međuvremenu sam se sreo sa Rastkom i pustio mu muziku za tu numeru. On je bio oduševljen i bukvalno za dva dana napisao tekst. To mi je dalo elana, pa smo odmah sve snimili u njegovom studiju”, prisjeća se Vasić.

Iako je odlučio da se vrati snimanju pjesama, svjestan je da i dalje nije pravo vrijeme za pop muziku.

“Pauza je bila nešto neminovno jer zbog krize u muzici prosto nijesam imao želju da radim ništa. Spadam u onu grupu muzičara koji obožava formu zvanu album, a svjesni smo svi da danas to ne prolazi jer ljudi prosto nemaju vremena da preslušavaju više numera. Zato svi uglavnom snimaju singlove, a ja to nikad nisam radio. Evo sad, ova numera će biti singl, ali i najava albuma. Jer iako znam da nije vrijeme, ne želim da odustanem od tog koncepta. Imam već pet pjesama za koje treba da se urade aranžmani. Nikad nijesam radio brzo, pa neću ni sada”, obećava Vasić.

Sve ovo vrijeme ipak nije bio potpuno izolovan od svoje ljubavi, već je komponovao muziku za tri dokumentarna filma.

“Kada bih imao dovoljno posla kao kompozitor za dokumentarce, nikada se više ne bih vratio na binu i što se kaže, 'okačio bih gitaru o klin'. Inače nikad nijesam bio čovjek sa estrade, zato mi se i više sviđa ideja da sjedim u svojoj sobi, gledam slike i na osnovu njih pravim muziku”, zaključuje on.

Danas se muzika, nažalost, više gleda nego što se sluša

Pjesma “Zagrljaj” biće puštena tek kad i video za nju bude gotov.

“Nažalost, danas se muzika više gleda nego sluša, pa smo odlučili da je ne puštamo prije spota. Kako je pjesma vesela i optimistična, riješili smo da spot snimamo napolju. Kako bismo prenijeli kompletnu atmosferu numere, treba nam lijepo vrijeme, pa ćemo još malo sačekati na ekranizaciju. Zamislili smo da spot snimamo na trgu u Zemunu, a nadam se da ćemo to uspjeti da završimo do polovine marta. Naravno, sve zavisi od vremenske prognoze”, ističe Vasić.

Bonus video: