Highway: Da smo sami birali, isto bismo izabrali

"Ako prođemo u finale, imaćemo više vremena da se pripremimo za nastup, a pjesme koje su pri kraju uvijek ostanu svježije žiriju i publici"
0 komentar(a)
Highway, Foto: Facebook
Highway, Foto: Facebook
Ažurirano: 26.01.2016. 19:24h

Crnogorski predstavnik na 61. Eurosongu koji će biti održan u Švedskoj, grupa “ Highway ” nastupiće u drugoj polovini prvog polufinala. Naime, juče je žrijebom u Stokholmu određeno koje večeri i u kom dijelu će nastupiti izvođači 37 zemalja učesnica. Po 10 iz obje noći gledaćemo i u finalnoj večeri zajedno sa predstavnicima Švedske, Italije, Velike Britanije, Njemačke i Španije.

Podgoričkom sastavu će prve večeri, koja je zakazana za 10. maj, društvo praviti i kolege iz Jermenije, Finske, Grčke, Hrvatske, Moldavije, Holandije, Rusije, San Marina i Mađarske u prvom dijelu večeri, dok će u drugom nastupati takmičari iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Kipra, Estonije, Islanda, Malte, Češke i Austrije. Drugo veče festivala rezervisano je za predstavnike Australije, Irske, Izraela, Letonije, Litvanije, Makedonije, Poljske, Švajcarske, Srbije i Bjelorusije, dok će u drugom dijelu pjevati takmičiri iz Albanije, Belgije, Bugarske, Danske, Gruzije, Norveške, Rumunije, Slovenije i Ukraine.

“Zadovoljni smo žrijebom, da smo birali isto bismo izabrali na nastupimo prve večeri u drugom dijelu zbog toga što, ako prođemo u finale, imamo više vremena da pripremimo taj nastup. Dobro je i to što pjesme koje su pri kraju uvijek ostanu svježije žiriju i publici”, ističe Marko Pešić, član “Highwaya”. Kaže da nemaju poseban ili srećan broj koji bi voljeli da im u sljedećem žrijebu dodijele, jedina želja im je da su pred kraj.

“Ovaj Eurosong što se takmičara tiče, biće najbrojniji, pa nam je bitno da što kasnije nastupimo. Ipak, sve to ne mora ništa da znači, jer pjesma je najvažnija”, smatra on. To što će nastupiti iste večeri kad i predstavnici Hrvatske i BiH, ne smatraju za prednost, iako u ovim državama imaju brojne fanove.

“Nećemo se baviti kalkulacijama. Mnogo je bitnije da uložimo sav napor u to da izvedemo pjesmu najbolje što možemo. Bez obzira na to kad nastupate i ko je sa vama u grupi, mislim da je kvalitet pjesme presudan, a za našu možemo da kažemo da je kvalitetna”, ponosno tvrdi Pešić. Ipak, dodao je da su i numere koje su izvodili ostali crnogorski predstavnici, koji se nijesu plasirali u finale takođe bile kvalitetne i zapažene, i pokušao da nađe razlog zašto se nijesu našli u završnici Eurosonga.

“Bio sam oduševljen pjesmom grupe “Who See”, ali ona nije bila tipična za ovaj festival. Ipak publika koja prati Eurosong ne sluša rep, a još su oni pjevali na našem jeziku”, kazao je on, uz obećanje da se ni “ Highway ” neće dodvoravati publici Eurosonga.

“Olakšavajuća okolnost kad smo mi u pitanju je što su do sada na Eurosongu bile zapažene pjesme u rok fazonu. Sjećamo se svi finske grupe “Lordi” koja je trijumfovala 2006, a 2010. Turska je bila druga sa numerom ovog žanra. Znači, publika je već navikla da malo žešći zvuk, a naša numera iako je rok, prava je za to takmičenje”, ubijeđen je Pešić. Pjesma je, otkriva, skoro gotova, a biće predstavljena najvjerovatnije krajem februara.

Bonus video: