Budvanski reper Necke snimio novi spot, pogledajte na portalu "Vijesti"

"Pjesma je intimnog karaktera, unutrašnji dijalog,postavlja mnogo pitanja i daje samo jedan odgovor: sve je do tebe, ne treba ti vođa, treba ti volja"
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2016. 16:14h

Budvanski reper Necke snimio je spot za pjesmu "Sve trupe", koji je od 17 sati možete vidjeti na portalu Vijesti, kada će izaći će i njegov istoimeni EP koji će biti dostupan za preslušavanje na YouTube servisu.

Spot za "Sve trupe" radila je Nataša Lješević, a sniman je početkom decembra u prostorijama hip hop kolektiva Radio Katakomba kojem Necke pripada.

"Ovo nam je u puno aspekata prvost - i njoj i meni: prvi video, prva pjesma na prvom izdanju koje potpisujem. Na snimanju su volontirali naši zajednički drugari, sestre, braća i uža rodbina, pa je i atmosfera bila tog familijarno-opuštenog tipa iako se to možda ne bi reklo gledajući spot", priča Necke za "Vijesti".

On kaže da je pjesma "Sve trupe" bila idealna za ekranizaciju zbog svog neobičnog zvuka i netipičnog ambijenta.

"Pjesma je intimnog karaktera, unutrašnji dijalog,postavlja mnogo pitanja i daje samo jedan odgovor: sve je do tebe, ne treba ti vođa, treba ti volja", objašnjava reper.

Muziku za "Sve trupe" radio je Raul Djuk (pravo ime Milivoje Kljajić) član krosover benda Manitou, a ova saradnja učinila je da pjesma zvuči netipično za domaći rep.

"Rep je generalno u dubokoj krizi... Od zlatnog doba je prošlo preko 10 godina i sada se u suštini recikliraju neke odavno iskorišćene forme, samo su skuplji kompresori i filteri, a to je pogubno za svaki pravac. Dakle, treba nam svjezž krv. Raul Djuk je muziku pomjerio na jedan zanimljiv put, mada ne želim da razmišljam o etiketi pjesme, već o tome ima li snagu, iskrenost i emociju. A to možeš pronaći i ostalim muzičkim pravcima koje obožavam da kombinujem, dok kao metatekst obično semplovi upućuju na izvođače koje bih htio da i drugi čuju. Tako se ovdje mogu čuti segmenti Mothers of Invention ili Džona Lenona", otkriva reper.

EP "Sve trupe" sadržaće šest pjesama i jedan remiks. Gosti su Iva i Nebojša Ćulafić i Miroslav Karović, muziku za jednu pjesmu i pomenuti remiks radio je John K, koji je i miksao cijeli materijal. Muziku za ostale numere, kao i tekstove potpisuje Necke, a omot je radio Jollanda, član Necketove matične grupe Prvi na crti.

Čitav koncept EP-a 'Sve trupe moraju prekinuti strojev hod marširajući ovim mostom' je poziv na individualizaciju pojedinca, da se izdigne iz opšteprihvaćenog prosjeka i postavi svoje tablice kao jedino validne", ističe Necke.

Galerija

Bonus video: