Đule Van Gogh: Novi album će voljeti noćni vozači

“Uskoro izlazi album čiji je radni naziv 'Ako stanemo gubimo sve' i to je pogled u nazad, što bi se reklo u retrovizor. U 2016. godini slavimo ili da bolje kažem obilježavamo, 30 godina dostojanstvenog muzičkog putovanja na kome se nalazi grupa 'Van Gogh'”, kazao je frontmen, dodajući da je upravo to razlog objavljivanja numera u novom ruhu
272 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2016. 11:22h

Popularni beogradski rok bend “Van Gogh” uskoro će obradovati fanove albumom, na kojem će se naći već poznate numere, ali u drugačijem obliku, a kako je za “Vijesti” otkrio Zvonimir Đukić Đule, u planu je i regionalna turneja.

“Uskoro izlazi album čiji je radni naziv 'Ako stanemo gubimo sve' i to je pogled u nazad, što bi se reklo u retrovizor. U 2016. godini slavimo ili da bolje kažem obilježavamo, 30 godina dostojanstvenog muzičkog putovanja na kome se nalazi grupa 'Van Gogh'”, kazao je frontmen, dodajući da je upravo to razlog objavljivanja numera u novom ruhu.

“U ovoj godini objavićemo elektro-akustik CD sa 12 pjesama koje su obilježile našu karijeru. One su na potpuno novi način odsvirane, uradili smo ih onako kako bi ih danas uradili, da su nastale sada”, objasnio je pjevač.

“Tih 12 pjesama će se naći i na set listi zanimljive koncertne turneje koju ćemo imati ove godine, paralelno sa električnom turnejom na kojoj promovišemo studijski album 'Neumeren u svemu'”, priča muzičar, koji smatra da će akustični album njegov sastav pozicionirati u potpuno novom smjeru.

“Sviraćemo u manjim prostorima kao što su pozorišne sala za 500 ljudi, dom kulture, bašte... i to je nešto što će sigurno biti na radost i po volji, kako starim tako i novim fanovima. Način na koji smo uradili tih 12 pjesama će sigurno biti veliko iznenađenje za sve”, naglasio je Đule.

“Kada prođete puno toga i kada iza sebe ostavite note i stihove, kada upoznate puno ljudi, onda u nekom momentu poželite, kao što smo mi uradili na tom budućem, slobodno mogu da kažem novom albumu sa 12 starih pjesama, da date novi život starim hitovima”, obrazložio je on.

Muzičar je otkrio i da su se među obrađenim numerama našle “Opasan ples”, “Da li zna”, “Mama”, “Spisak razloga”, “Anđele moj brate” i “Ona i ja”.

“To je ujedno i dio set liste koja će obilježiti taj jubilarni koncertni krug u ovoj godini. Na drugoj polovini set liste će se naći numere koje su možda neopravdano ostale zapostavljene u tišini i miru, a to su veoma zanimljivi singlovi koje nismo svirali do sada. To su pjesme koje su se izborile za mjesto u srcu kod ljudi - 'Dišem', 'Suđeno mi je', 'Do kraja sveta', 'Od kad te nema', 'Otisak dlana', 'Teška ljubav'... One će se naći na 50-ak koncerata na kojima će se 'Van Gogh' prvi put predstaviti u tišini i u opuštenom okruženju”, kazao je on.

Na pitanje da li će ta regionalna turneja obuhvatiti i Crnu Goru, Đule je odgovorio: “Mi se toliko radujemo koncertima u Crnoj Gori. Zapravo sve je u rukama organizatora i spremnosti volontera. Kao što na huk publike 'Van Gogh' pravi zvuk, tako na poziv promotera mi sijedamo u kombi, avion, brod ili čamac i krećemo”.

Pitanje o nastupima u Crnoj Gori, podsjetilo je frontmena benda da ranije nastupe, a jedan od posljednjih bio je na Jazu.

“Ne možemo, a da ne pomenemo onaj fantastični koncert koji smo prošlog ljeta imali na Sea Danceu posljednje večeri, koji nam je ostao urezan u sjećanju i još nekolicinu koncerata koje smo imali po Crnoj Gori, u Podgorici... Nadamo se još nekim gradovima, radujemo se Nikšiću, Cetinju, Budvi, Beranama i svim mjestima gdje su organizatori spremni da publiku obraduju urbanim zvukom”, poručuje on.

Od posljednjeg studijskog albuma prošlo više od dvije godine, a Đule i ostali članovi benda za sada ne planiraju nove pjesme.

“Koliko god da je aktuelan album 'Neumeren u svemu' koji se pojavio u decembru 2013. i iako on ima još kalorija, ovaj koji će se pojaviti biće ozbiljna poslastica kako za publiku tako i za nas kao bend. Ovo će biti pjesme koje će voljeti noćni vozači, jer ovo je muzika za vožnju”, poručio je frontmen benda.

Nije više na struju, nego na drva

Turneja srpskog rok benda nosi naziv “Van Gogh na drva”, pa je Đule objasnio zbog čega su se odlučili za tu frazu:

“Tako smo je nazvali jer je elektro-akustik muzika. Nije ni klasični 'unplugged' program, a nije ni električni, pa u šali kažemo 'Van Gogh na drva', jer su akustični instrumenti, udaraljke i ukazuje nam na to da će biti mirniji ton od onog uobičajnog huka koji znamo da proizvedemo na velikim festivalima i velikim koncertima”, najavio je pjevač.

Galerija

Bonus video: