Kanađani svirali u centru Podgorice: Skupljaju novac za dalje putovanje

Iako su kratko vrijeme ovdje, dok su svirali u Ulici Slobode, Podgoričani su uspjeli da ostave pozitivan utisak na njih
60 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2016. 16:32h

Četvoro prijatelja iz Kanade danas je sviranjem u centru Podgorice, pokušalo da skupi novac za dalje putovanje.

Dominik, Blanš, Bili i Sam stari 21 i 22 godine, danas su doputovali u Crnu Goru. Truba, udarljke, gitara..

Blanš i Dominik su na putovanje iz Kvebeka u Kanadi krenuli prije tri nedjelje. U Parizu su se našli sa prijateljima Bili i Samom, koji borave u Evropi nešto više od šest mjeseci i auto stopom krenuli na put po Evropi. Želja im je da upoznaju druge kulture, upoznaju nove ljude i proputuju svijet.

Iako su kratko vrijeme ovdje, dok su svirali u Ulici Slobode, Podgoričani su uspjeli da ostave pozitivan utisak na njih. Na putovanju su posjetili Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a kažu da su ovdje na Balkanu ljudi dosta opušteniji.

„Mnogi nam prilaze sa velikim osmjehom i žele da nas upoznaju“, kazala je Bili.

Želja im je da posjete što više zemalja, te se neće dugo zadržavati kod nas. Kazali su da ih raduje što je vrijeme lijepo, a već sjutra se spremaju na put u Ulcinj.

„Posle Ulcinja planiramo da idemo u Albaniju, oni će nastaviti, a ja ću zbog obaveza morati da se vratim u Montreal“, rekla je Blanš.

Zadovoljni su cijenama kod nas koje su mnogo niže od većine mjesta u Evropi, ali ističu da njima ni ne treba puno novca za putovanje, ni za smještaj. Putovanje svijetom za njih predstavlja način života, a iako zvuči rizično nisu nailazili na probleme.

Galerija

Bonus video: