REPER IZ BiH IMA NOVI SPOT

Frenkie ekranizovao pjesmu staru 10 godina

„Izgubljeni snovi” bila je na njegovom debiju „Odličan CD”
512 pregleda 1 komentar(a)
Frenkie, Foto: Privatna arhiva
Frenkie, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.01.2016. 19:43h

Jedan od najpopularnijih repera sa ex Yu prostora Frenkie odlučio je da ekranizuje pjesmu staru deset godina "Izgubljeni snovi". Novi spot bosansko-hercegovačkog repera, koji potpisuju Mario Ilić i Vedran Haračić, može se pogledati na Jutjub servisu, a glavnu ulogu dobio je Nikola Andrić.

U pitanju je treći spot sa aktuelnog albuma "Reexperience" gdje su se našle najpopularnije do sada objavljene Frenkieve pjesme, kao i nekoliko novih. Prethodno su ekranizovane numere "Gdje god su moji" i "S.C.A".

"Izgubljeni snovi" se u originalnoj verziji našla na prvom Frenkievom albumu "Odličan CD" koji je izašao prije deset godina, dok se je "Reexperience" izdanju objavljena remiksovana verzija koju je producirao dugogodišnji prijatelj tuzlanskog repera Billain.

"Iza ove pjesme se krije zanimljiva priča. Naime, kad smo prije deset godina objavili moj prvi album, došao je predlog od ekipe Menarta da mi upravo ona bude jedan od singlova. Ja sam taj predlog odbio jer sam smatrao da 'Izgubljeni snovi' nije dovoljno kvalitetna pjesma, a vrijeme je pokazalo da nisam bio u pravu. U međuvremenu ova pjesma je skupila skoro pet miliona pregleda na Jutjub servisu i ne prođe skoro nijedan koncert, a da je publika ne traži. Nadam se da smo ovim spotom ispravili jednu veliku grešku", izjavio je Frenkie za "Klix" portal.

Spot za "Izgubljene snove", pjesmi koja govori o Frenkievom prijatelju koji se bori sa zavisnošću od droge, snimljen je u Beču. Tuzlanski reper otkrio je da je njegova ideja bila da se napravi nova verzija pjesme koja mu je jedna od prvih koje je napisao.

"Samim tim ona je daleko ispod mog dosadašnjeg standarda i načina repovanja. To znači da je puna grešaka, loše odrepovana i moglo bi se reći da struktura rima maltene ne postoji.

On je priznao da je nova verzija naišla na podijeljene reakcije fanova, ali da je njemu lično mnogo kvalitetnija.

Preporučujemo za Vas