Silente: Ovo je pravo vrijeme za nas

„Organizatori su se mogli bolje potruditi oko pjesama”
1 komentar(a)
Silente, Foto: Silente/Facebook
Silente, Foto: Silente/Facebook
Ažurirano: 16.01.2016. 16:56h

Dubrovačka senzacija, bend Silente učestvovaće krajem mjeseca na 63. Zagrebačkom festivalu sa numerom “Rekla si”. To što publika ovaj singl može da sluša još od maja, kada je objavljena na slbumu

“Neće rijeka zrakom teći”, Tibor Karamehmedović, vokal i gitarsita grupe, ne smatra prednošću.

“Bilo je pravo vrijeme da pustimo još jedan singl sa aktuelnog albuma, a nastup na Zagrebačkom festivalu je odličan način da se prezentuje. Da nijesmo prošli, našli bismo drugi način da ga promovišemo”, objašnjava Karamehmedović i tvrdi da je prošle godine kada su odnijeli pobjedu na ovom takmičenju bila mnogo jača konkurencija.

“Čini mi se da su se organizatori mogli bolje potruditi oko pjesama koje će biti na ovom festivalu i autora. Ne kažem da je lako u današnje vrijeme lako odabrati pjesme za festival, ali bih volio da ubuuće obrate pažnju na sve detalje”, iskren je Tibor, dodajući da, iako je konkurencija slabija, ne očekuje previše.

“Ni prošle godine nijesmo očekivali pobjedu. Iskreno i ne sjećam se samog čina proglašenja pobjednika, ali mi je festival ostao u lijepom sjećanju jer smo se super proveli. Time smo se vodili i ove godine kad smo odlučili da se prijavimo. Takođe, pjesma “Čudna ili čudesna” sa kojom smo trijumfovali prošle godine je sjajno prošla i kod publike, a ono što očekujemo je da i ova ostane zapamćena”, kaže Karamehmedović.

Numera “Rekla si” već živi na njihovim nastupima kojih je u protekloj godini bilo dosta.

“To je jedna od prvih pjesama koja je, kad su koncerti u pitanju, zaživjela. Reakcije gdje god da je sviramo su sjajne”, navodi Tibor.

Sagovornik “Vijesti” ne krije da je zadovoljan kako je kod publike prošao projekat “Neće rijeka zrakom teći”, a to što publika voli pjesme dalo je njemu i njegovom bratu Saninu koji potpisuju sve numere, vjetar u leđa.

“Sigurno da ne bih bio zadovoljan da sam morao raditi i snimati pod drugim uslovima. Još od djetinjstva Sanin i ja bavimo se muzikom i pišemo pjesme i čini mi se da ništa drugo ne znamo da radimo.

Muzika je davno doživjela svoj vrhunac i danas nije lako izboriti se za publiku koja te kupovanjem albuma i ulaznica za koncert finansira. Mi živimo od muzike i ne želimo da se to promijeni, zato moramo raditi po tempu koji diktiraju naši fanovi pa ćemo novi, treći studijski album objaviti na ljeto”, obećava Tibor koji smatra da to nije prerano.

“Svijet se kreće brzo tako da nemamo vremena da 10 singlova razvlačimo na tri godine. Naša publika ima drugačije zahtjeve, mi moramo da radimo nove stvari. Mladi smo i treba da radimo i grabimo, mislim da je ovo sada pravo vrijeme za nas”, zaključuje Karamehmedović.

Bonus video: