PREMIJERA: Pogledajte spot za "Tattoo" grupe Perper

Ljudima treba dati slobodu da rade kako su zamislili, kaže Popaj
596 pregleda 0 komentar(a)
Perper, Foto: Screenshot
Perper, Foto: Screenshot
Ažurirano: 15.01.2016. 16:10h

Pjesma “Tattoo” crnogorskog benda “Perper”, krajem 2008. objavljena na albumu “Tragovi”, konačno je dobila svoj spot, a za to je zaslužan Nemanja Lakić, student režije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

“Spot sam snimio , jer je to bio moj studentski zadatak iz predmeta TV režija. Odlučio sam da uradim video za pjesmu moje omiljene grupe 'Perper', čiji je član moj kolega sa Akademije, Aleksandar Radunović Popaj”, otkrio je za “Vijesti” Lakić.

“Na snimanju spota u sektoru kamere bili su Željko Bracanović Kokos i Ivan Čojbašić. Glumci su studenti sa FDU, Maja Stojanović, Jovan Dabović, Omar Bajramspahić, Vule Marković, Maša Labudović, Jelena Đukić, Marija Đurić i Jovan Laušević”, pojasnio je on.

“U snimanju su učestvovali i Stojan Bulatović i Ivona Stanišić, koji nisu sa FDU, a zapravo su najbitniji u spotu, kao i dječaci Luka Brajević i Ognjen Vujović, dok je producent bio Dušan Novaković”, ispričao je student treće godine.

O spotu za pjesmu “Tattoo” i tome kako je došlo do saradnje između Lakića i “Perpera”, pričao je i Popaj, član ovog benda.

“Nemanja je kao student režije na Fakultetu dramskih umjetnosti dobio zadatak da za ispit uradi muzički spot i on je odabrao 'Perper' i pjesmu 'Tattoo'. Naravno, bilo nam je veoma drago zbog njegove odluke, a kako je od snimanja te pjesme prošlo više od pet godina ovo će joj sigurno udahnuti novi život”, kazao je muzičar. Ni on, ali ni ostali članovi sastava nisu učestvovali u radu na videu.

“Snimanju spota nismo prisustvovali, jer nikako nismo mogli uskladiti termine. Par puta smo se dogovarali oko snimanja, ali bi se uvijek nešto iskomplikovalo tako da se on na kraju odlučio za varijantu u kojoj nema nas, što i nije tako loša ideja”, rekao je on.

Na pitanje da li su imali sugestije ili su režiseru dozvolili da snimi ono što je zamislio, Popaj je kazao: “Nismo uticali na njegove odluke, jer mislim da ljudima treba dati slobodu da rade onako kako su zamislili to što treba da se radi. A i bilo bi bez veze da utičemo na nešto što se tiče njegovog školovanja. Izgledalo bi kao da prepisuje i to od najlošijih učenika”.

Muzičar je kazao i da se “Perperu” dopada konačni rezultat, kada je u pitanju spot za “Tattooo”.

“Iako sam Nemanji pomenuo neke stvari za koje mislim da predstavljaju sitne probleme koji se, prije svega, tiču dramaturgije spota, mislim da je spot zanimljiv. A kako znam u kojim se uslovima radilo i koliko mu je vremena i živaca trebalo da bi sve završio, mislim da je rezultat zadovoljavajući. U svakom slučaju, hvala mu za ovaj divan poklon grupi 'Perper'”, poručio je on.

Bonus video: