Mi smo Slavonci, volimo da slavimo

„Tako da ćemo svakako, dobili nagrade ili ne, slaviti u tu čast”, kazao je Dečak o predstojećoj dodjeli Porina
96 pregleda 1 komentar(a)
Vatra, Foto: Privatna arhiva
Vatra, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.01.2016. 20:29h

Sve popularniji virovitički pop-rok sastav Vatra hrvatsko diskografsko udruženje proglasilo je za grupu godine. Do ove titule Vatra je došla zahvaljujući tome što su njihovi singlovi “Tango”, “Saturn”, “Kraj” i “Jantar” kojima je najavljen sedmi studijski album “Zmajevi na vjetru” bile numere koje su se najviše emitovale na radijskim i televizijskim programima.

“Prije svega zahvalni smo emiterima što su toliko vrtjeli naše pjesme, ali i slušaocima. Prošla godina bila je veoma uspješna za nas jer smo imali i više od 100 koncerata, u oktobru objavili smo i album, koji iako je tek objavljen, dobro prolazi”, pohvalio se u razgovoru za Vijesti Ivan Dečak, frontmen benda Vatra.

On ističe da će trenutno aktuelni singl “Jatar” koji je posvetio svojoj kćerkici uskoro dobiti konkurenciju, jer u februaru će objaviti spot za još jedan singl.

“U pitanju je pjesma “Igle” koja je takođe sjajno prošla, a posebno nas je iznenadilo što je i publika na našem najvećem koncertu 2015. u zagrebačkom Domu sportova tu pjesmu pjevala uglas sa nama. Zato ćemo spotom pokušati da dočaramo dio atmosfere koja je vladala na koncertu”, otkrio je Dečak.

Sagovornik Vijesti ističe da će album "Zmajevi na vjetru", koji sadrži deset numera, promovisati još minimum dvije.

“Od 1999, kada smo nastali, imamo sistem po kojem biramo pjesme koje ćemo plasirati kao singlove sa albuma. Naime, još dok su u demo fazi, okupimo naše prijatelje, saradnike i uopšte ljude u čiji sud vjerujemo i sa njima raspravljamo o tome koje od njih ćemo odabrati. Vremenom smo stekli iskustvo, pa sad i sami umijemo da izaberemo, a gotovo uvijek se naš sud uvijek poklopi sa ukusom publike, zbog koje sve ovo i radimo” tvrdi Dečak.

Njegov bend prošle godine je samo sa jednom pjesmom - “Tango” osvojio četiri Porina, a Dečak ne krije da se nada da će sa čitavim albumom biti jednako uspješni.

“Nama pored tih nominacija uvijek bude bitno da i nastupimo na manifestaciji, jer se uživo svira i za to ćemo se boriti svim silama. Naravno da ćemo biti oduševljeni ako dobijemo nagrade, međutim, pošto smo mi Slavonci, volimo da slavimo , tako da ćemo svakako, dobili nagrade ili ne, slaviti u tu čast”, obećava Dečak, dodajući da bi se najviše obradovali nominacijama za rok bend i rok album godine.

Dva puta svirali za doček

Dečak će i ove sezone biti član žirija u TV talent takmičenju “The Voice” i tvrdi da ga učešće u toj emisiji neće omesti kad su planirani koncerti u pitanju.

“Sve se snima, sem posljednje četiri emisije, tako da neću imati problema da uskladim obaveze. Sve se može kad čovjek ima volju. Eto, mi smo ove godine imali dva koncerta 31. januara. Najprije smo svirali u Zagrebu, pa onda u Karlovcu. Naravno, sve to ne bismo uspjeli da nijesmo bili i sami dobro organizovani, kao i naš tim, počev od vozača do tonaca”, ispričao je Dečak i dodao što tokom predstavljanja takmičari neće izvoditi njegove pjesme.

“Svi smo mi subjektivni kad su u pitanju naše numere, tako da po pravilima šoua dok traju eliminacije, takmičari ne mogu izvoditi numere Tonija Cetinskog, Žaka Houdeka, Colonije i naše. Jedino što mi se ne sviđa je to što najčešće biraju strane pjesme, a imamo sjajne izvođače sa ex-Yu prostora”, smatra Dečak.

Bonus video: