Herbiju Henkoku nagrada Gremi za životno djelo

Nagrade za životno djelo posthumno će dobiti kubanska salsa pjevačica Selija Krus, jedna od najpopularnijih pjevačica Latinske Amerike u 20. vijeku, kao i "kraljica" ritam i bluza Rut Braun koja je bila popularna 50-ih godina
0 komentar(a)
Herbi Henkok, Foto: Beta/AP
Herbi Henkok, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2016. 19:24h

Džez legenda Herbi Henkok, psihodelična rok grupa "Džeferson erplejn" i reperi iz "Ran Di.Mi.Sija" dobiće muzičke nagrade Gremi za životno djelo na ovogodišnoj ceremoniji dodjele 15. februara, saopštili su večeras organizatori.

Među favoritima za nagrade su američka pop pjevačica Tejlor Svift kao i reper Kendrik Lamar za album "To Pimp A Butterfly" i pjesmu "Alright".

Britanska pjevačica Adel, čiji je album "25" najprodavaniji album u svijetu 2015. godine, nije na spisku nominovanih za Gremi jer je njen album izašao poslije isteka datuma za podnošenje prijava umjetnika za tu prestižnu muzičku nagradu.

Nagrade za životno djelo posthumno će dobiti kubanska salsa pjevačica Selija Krus, jedna od najpopularnijih pjevačica Latinske Amerike u 20. vijeku, kao i "kraljica" ritam i bluza Rut Braun koja je bila popularna 50-ih godina.

Nagrade Gremi, ustanovljene 1959. godine, dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS). Gremi se dodjeljuje za razne muzičke žanrove, među kojima su džez, bluz, kantri, folk, gospel, dens, disko, pop i rok.

Bonus video: